Suriye'den sonra vatanları bildikleri Türkiye içi nöbetteler

Suriyeli Fatih Muhammed: "Allah bu memlekete zeval vermesin. Suriye gibi olmasın. İnşallah hiçbir şey olmaz bu devlete"

Google Haberlere Abone ol
Suriye'den sonra vatanları bildikleri Türkiye içi nöbetteler
Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından "demokrasi nöbeti" tutanlar arasında, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli aileler de bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz gecesi "Halkımı meydanlara davet ediyorum" çağrısı üzerine Türk bayrağını alıp Demokrasi Meydanı'na giden 9 kişilik Suriyeli Muhammed ailesi her akşam demokrasi nöbeti tutuyor.

Anne Fatma Muhammed, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevdiklerini ve Türkiye'yi ikinci vatanları olarak gördüklerini söyledi.

Türkiye'ye 5 yıl önce Halep'ten geldiklerini ve Suriye Türkmenlerinden olduklarını ifade eden anne Muhammed, Türkiye'ye her namazda dua ettiğini belirtti.

Demokrasi nöbetine kesintisiz katıldıklarını anlatan Muhammed, şunları dile getirdi:

"Her gün buraya geliyor bayrağa sahip çıkıyoruz. Milletimize devletimize inşallah sahip çıkacağız. Temennimiz herkesin buraya gelmesidir. Buraya geldiğimizde çok heyecanlanıyoruz çok duygulanıyoruz. Çocuklar akşam işten gelince yemek yiyoruz ondan sonra hep beraber hazırlanıyor bayraklarımızı alıp meydana gidiyoruz. Burada bayrağımızı sallıyoruz, türküler okuyup Cumhurbaşkanımıza şiirler okuyoruz. Saat geç olunca kızlarımı alıp eve gidiyorum ama oğullarım burada sabaha kadar bekliyor."

Fatih Muhammed de Suriye Türkmenleri olarak her zaman Türkiye'nin yanında olduklarını ifade etti. Suriye halkı olarak Türkiye'den çok memnun olduklarını belirten Muhammed, vefa borçlarını göstermek için alanları boş bırakmadıklarını söyledi.

Her zaman Türkiye'nin refahı için dua ettiklerini aktaran Muhammed, "Bizler hiç kimsenin Suriye gibi olmasını istemeyiz. Allah Tayyip Erdoğan'dan razı olsun. Biz memleketimizin düzelmesini istiyoruz. Allah bu memlekete zeval vermesin. Suriye gibi olmasın. İnşallah bir şey olmaz." dedi.

Suriyeli Şahin ailesinden Yufus Şahin ise 4 yıl önce Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındıklarını belirterek, "Türkiye bize öz evladı gibi kucak açtı. Biz burada olmaktan hem mutlu hem de gururluyuz. 15 Temmuz gecesinden beri meydana geliyoruz. Erdoğan bir dünya ve İslam lideridir. Biz nerede olsak ona sahip çıkarız." dedi.



 

Yorumlar