Suriye'den kötü haber, bir helikopterimiz düştü

Afrin'deki operasyonun 22'inci gününde acı haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de bir helikopterimizin düştüğünü açıkladı. Düşen helikopterin T-129 ATAK olduğu ve Ömer Uşağı köyü civarında düştüğü iddia ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Suriye'den kötü haber, bir helikopterimiz düştü

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

Suriye'nin Afrin kentinde bugün 22'inci gününe giren Zeytin Dalı Harekatı'ndan kötü haber geldi. Afrin ile ilgili son dakika haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul İl Başkanlığındaki devir teslim töreni sırasında verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Suriye'de bir helikopterimizin düştüğünü açıkladı. Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nda bir askeri helikopterin düşürüldüğünü belirterek, “Bunun bedelini, fazlasıyla ödeyecekler“ dedi.

TS'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığınca, Afrin'de devam eden operasyonlar sırasında ATAK tipi bir helikopterin kırıma uğradığı, helikopterde bulunan iki askerin şehit olduğu bildirildi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de devam eden operasyonlar sırasında, saat 13.00 sularında, ATAK tipi bir helikopterin kırıma uğradığı belirtildi.

Helikopterde bulunan iki askerin şehit olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Olayla ilgili teknik heyet tarafından inceleme başlatılmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz."

AFRİN'DE BİN 141 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 1141'e ulaştı.Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığınca gerçekleştirilen hava harekatıyla terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzisi olarak kullanılan 36 hedef imha edildi. Bölgeden elde edilen bilgilere göre, bugün 79 terörist etkisiz hale getirildi. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 1141'e ulaştı. Hava ve kara ateş destek vasıtalarıyla desteklenen kara harekatının, planlandığı şekilde başarıyla devam ettiği bildirildi.

Yorumlar