Suriye'deki rehin askerlerden biri yaralı

El Bâb yakınlarında kaçırılan özel kuvvetlere bağlı iki Türk astsubaydan biri olay sırasında yaralandığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Suriye'deki rehin askerlerden biri yaralı

El Bâb yakınlarında iki Türk askeri ve yanlarında bulunan Suriyeli bir Türkmen tercümanın kaçırılması sonrası bölgede operasyonlar hız kazandı. ÖSO komutanları ve TSK'ya bağlı özel kuvvetler dün akşam saatlerinde Kufeyir'deki üste toplantıdaydı.

Al Jazeera'nin bölgedeki kaynaklardan aldığı bilgiye göre El Bâb'ın yaklaşık 3 kilometre kuzeybatısında bulunan Kufeyir tepesinde konuşlanan özel kuvvetlere bağlı çavuş rütbesindeki iki astsubay, yanlarında Türkmen tercümanla birlikte Dâna bölgesine doğru arabayla yola çıktı. Kufeyir tepesiyle Dâna'nın arası yaklaşık bir buçuk kilometre. Özel kuvvetlere bağlı askerler bölgede sıklıkla keşif için arabayla gidiş geliş yapıyor. Dâna çevresinde DEAŞ'le çatışmalar sürüyor.

El Bâb'dan gelen DEAŞ mensupları, Kufeyir-Dâna arasındaki yola gelerek Çarşamba sabaha karşı saklandı. Gün içinde yoldan geçen iki asker ve bir tercümana pusu kurarak kaçırdı. Aynı kaynaktan verilen bilgiye göre DEAŞ mensupları arabayı durdurmak için ateş etti, bu sırada Türk askerlerden biri yaralandı. Askerin yaralıolarak kaçırıldığı bilinse de son durumuyla ilgili bilgi yok. Kaçırılan iki astsubay ve tercümanın Rakka'ya götürüldüğü tahmin ediliyor.

Özel kuvvetlere bağlı yaklaşık 100 askerin konuşlandığı Kufeyir tepesi, Hazvan köyüne bağlı ve sivillerden tamamen arındırılmış durumda. 24 Kasım'da Suriye rejimine ait jetler de Kufeyir bölgesine hava saldırısı yapmış, dört Türk askeri şehit olmuştu.

Yorumlar