Sürgün işçiler belediyeyi protesto etti

AK Parti'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Akseki, İbradı, Gündoğmuş, Kaş gibi uzak ilçelerine 'Görülen lüzum üzerine' denilerek tayin edilen personel protesto eylemi yaptı. Öğlen belediyeye ait hizmet binasının önünde toplanan taşeron,...

Google Haberlere Abone ol
Sürgün işçiler belediyeyi protesto etti

AK Parti'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Akseki, İbradı, Gündoğmuş, Kaş gibi uzak ilçelerine 'Görülen lüzum üzerine' denilerek tayin edilen personel protesto eylemi yaptı. Öğlen belediyeye ait hizmet binasının önünde toplanan taşeron, işçi ve memurlar ekmekleriyle oynandığını söyledi.

Belediye personeli adına açıklama yapan Tüm Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, sürgün belediye çalışanı sayısının 275'e ulaştığını söyledi. 'Görülen lüzum üzerine' diyerek uzak ilçeler yapılan görevlendirmelerin izaha muhtaç olduğunu savunan Karakurt, "Bu görevlendirmeleri hangi ölçü ve değerlendirmeler üzerinde yaptınız?" diye sordu.

Başta itfaiyeciler olmak üzere mimar, mühendis, tekniker, veteriner ve sağlıkçıların hizmet binası olmayan, sağlıklı çalışma koşullarından mahrum, ulaşımı uzak ilçelerde görevlendirilerek can güvenliklerinin tehlikeye atıldığını savunan Karakurt, "Şu ana kadar genel sekreterlikten acilen ve ısrarla istediğimiz görüşme talebine hala cevap verilmiş değil. Bu taleplerimiz dikkate alınmazsa ve gereği yerine getirilmez ise her türlü idari ve yasal yollara başvurarak bu haksızlığın giderilmesi için mücadele edeceğiz." dedi.

İşçiler üzerinde sürgün gönderildikleri ilçenin adı yazan çantalarla protestoya katılırken, İlhan Karakurt kendisine tebliğ edilen görevlendirme yazısını belediye önünde yaktı. CİHAN

Yorumlar