Sur'daki yaralılardan üçü şehit oldu

Diyarbakır'da Sur ilçesinde devam eden operasyonlar sırasında PKK'lılar ile sıcak temas sağlandı. Çatışmalarda yaralanan askerlerden ikisi şehit oldu. Akşam saatlerinde çıkan çatışmalarda ise bir polis memuru şehit düştü

Google Haberlere Abone ol
Sur'daki yaralılardan üçü şehit oldu

Son Haberler

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında yaşanan çatışmada iki asker ve bir polis şehit oldu. 

Sokağa çıkma yasağının 6 mahallesinde 64’üncü gününde devam ettiği Sur ilçesinde operasyonlar sürüyor. Bugün öğlen saatlerinde operasyona çıkan güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı.

Çatışmada, 4 asker yaralandı. Yaralılar, ambulansla kaldırıldıkları Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tedavi altına alındı. 

Yaralı askerlerden ikisi hayatını kaybetti.

Akşam saatlerinde çıkan çatışmada yaralanan polislerden biri de şehit oldu. 

12 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı, devam eden operasyonlarda dün Şırnak Cizre'de 7 PKK'lı, Diyarbakır Sur'da ise 5 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda dün 7 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 517'dir. Yapılan aramalarda toplam; 3 adet el bombası, 5 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet av tüfeği, 2 adet tabanca, 9 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 178 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 2 adet tabanca şarjörü, 3 adet hücum yeleği ele geçirildi.Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda dün 5 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 153'tür. 8 adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

YARDIM VE YATAKLIKTAN ÜÇ KİŞİ TUTUKLANDI

Siirt, Şırnak ve Mardin'de PKK'ya yardım ve yataklık yapan 3 kişi yakalanarak tutuklandı. Mardin'de PKK iş birlikçisi bir kişi güvenlik güçlerine teslim oldu.Hakkari'de 1 PKK'lı yakalanarak tutuklandı.

SUR'DA 9 MAHALLEDE YASAK KALKTI, GÖÇ BAŞLADI

Sur ilçesinde bugün 9 mahallede sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Polisin, yasağın bir daha ilan edilmeyeceğini duyurmasına rağmen mahallelerdeki vatandaşlar evlerinden göç etmeye başladı. 

Yorumlar