Sur'da dört mahallede daha sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı genişletildi. Dört mahallede daha sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sur'da dün beş asker şehit olmuştu

Google Haberlere Abone ol
Sur'da dört mahallede daha sokağa çıkma yasağı

Son Haberler

Diyarbakır'ın 11 mahallesinde sokağa çıkma yasağı bulunan Sur ilçesinde, 4 mahallesinde daha saat 00.00'dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. İlçenin Sur içinde kalan toplam 15 mahallenin tamamında sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş oldu.

Sur'da dün devam eden operasyonlar sırasında beş asker şehit düşmüştü. 

Sur ve Cizre ilçelerinde PKK'lı terörislere yönelik operasyonlar devem ediyor. 60 gündür operasyonların sürdüğü Sur'da PKK'lı teröristlerle çatışmaya giren güvenlik güçlerinin görüntüleri medyaya yansıdı. Görüntülerde askerin teröristlere yer yer 100 metre kadar yaklaştığı ve şiddetli çatışmalar yaşandığı görülüyor.

Fox TV'nin haberine göre Sur'da terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlarda sona yaklaşıldı. Tarihi ilçede yürütülen operasyonlarda teröristler etrafındaki çember ikiyüz metreye kadar daraldı. Zaman zaman bu mesafe yüz metreye kadar düştü.

Silah atışlarının çok sık duyulduğu bölgede yer alan kesken nişancılara rağmen Mehmetçik operasyonu kararlılıkla sürdürüyor. Görüntülerde bir askerin yüsek bir yapı üzerinden tespit edilen noktaya roket atışı yapması görülüyor. Arkadaşlarının önünde yapının üzerine çıkıp dizlerinin üzerinde canını hiçe sayıp roketi ateşleyen askere arkadaşları 'Aslansın, işte bu' diye destek veriyor.

CİZRE VE SUR'DA 6 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı, devam eden operasyonlarda dün Şırnak Cizre'de 3 ve Diyarbakır'da Sur'da 3 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Şırnak Cizre’de devam eden operasyonda; 3 PKK'lı etkisiz hale getirildi. (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 508’dir.) 5 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, silahlara ait 31 adet şarjör ve 818 adet fişek, 1 adet M-16 piyade tüfeği, 1 adet roketatar, 6 adet el bombası, 1 adet el telsizi, 1 adet gece görüş dürbünü, 1 adet dürbün ele geçirildi.

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda 3 PKK'lı etkisiz hale getirildi. (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 148’dir.) 7adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

Batman' da, 'bölücü terör örgütünün propagandasını yapmak' suçundan aranan bir iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alındı, bir adet tabanca ve bu silaha ait altı adet fişek ele geçirildi.

Hatay Kumlu'da, bölücü terör örgütünden kaçan 1 PKK'LI güçlerine teslim oldu.

SUR'DA BİR SIRP VE BİR İNGİLİZ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bir İngiliz ve bir Sırp gözaltına alındı. Şahıslar, ifadeleri alınmak üzere Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü.

Terör örgütü PKK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlar nedeniyle 2 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının genişletilerek 63’üncü gününde devam ettiği Sur ilçesinde, yabancı uyruklu 2 kişi gözaltına alındı. İlçenin yasak kapsamına girmeyen mahallelerinde gözaltına alınan şahıslar, ifadeleri alınmak üzere Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü.

Şahıslardan birinin İngiliz, birinin ise Sırp olduğu öğrenildi.

Yorumlar