Sur'daki PKK'lılar böyle teslim oldu VIDEO

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonda 3 terör örgütü mensubu güvenlik güçlerine teslim oldu.

Google Haberlere Abone ol
Sur'daki PKK'lılar böyle teslim oldu VIDEO

Şırnak'ın İdil ve Diyarbakır'ın Sur ilçelerinde terör örgütüne yönelik süren operasyonlarda dün 8 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Şırnak'ın Cizre ilçesinde süren arama faaliyetleri sırasında 3 terör örgütü mensubu yakalandı. Bir evde daha önceden etkisiz hale getirilen 6 teröristin cesedine ulaşıldı. İlçede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 665'i buldu.

Arama faaliyetler sırasında, 8 AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği ve bu silaha ait 31 şarjör ile 600 fişek, 9 hücum yeleği, dörder telsiz ve uzun namlulu silah şarjörü, birer MP-5 makineli tabanca, RPG-7 roketatar sevk fişeği, hücum yeleği, Glock tabanca ve şarjörü, dokuz milimetre 6 tabanca fişeği, 3 el bombası, ikişer tablet bilgisayar ve cep telefonu, 6 bin 746 litre kaçak mazot ile 3 bin 890 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Bunların yanı sıra 36 el yapımı patlayıcı daha imha edildi. Böylelikle operasyonda imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 388'e ulaştı.

Şırnak'ın İdil ilçesinde süren operasyonda da 6 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Operasyonda, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 27 oldu.

Operasyonlarda, birer Kalaşnikof piyade tüfeği, tabanca ve şarjörü, kurusıkı tabanca, şarjörü ve 7 fişeği, 129 Bixi makineli tüfek fişeği ele geçirildi. Dün 35'inin daha imhasıyla 106 patlayıcı kontrollü şekilde infilak ettirildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ise devam eden operasyonda 2 terörist etkisiz hale getirildi, 3 örgüt mensubu teslim oldu. 19 Şubat'ta teslim olan 6 zanlıdan biri aynı gün öldü, 5'i dün sevk edildiği adli makamca "Terör örgütü üyesi olmak ve yardım yataklık etmek" suçundan tutuklandı. Operasyon boyunca etkisiz hale getirilen terörist sayısı 234 oldu.

Buradaki operasyonlarda 2 el yapımı patlayıcı imha edildi. Toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 218'e yükseldi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, terör örgütüne eleman temin eden 2 ve örgüte katılmak isteyen 2 olmak üzere 4 kişi yakalandı.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yapılan yol kontrol devriyesinde 2, Kapı Hudut Karakol sorumluluk sahasında Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 2 olmak üzere 4 PYD mensubu gözaltına alındı.

Yorumlar