Şüpheli pakete güvenlik önlemi zaafiyeti

Fatih’te, özel bir bankanın önüne bırakılan şüpheli paket için güvenlik önlemi alan polislerin vurdumduymazlığı dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Şüpheli pakete güvenlik önlemi zaafiyeti

Fatih’te, özel bir bankanın önüne bırakılan şüpheli paket için güvenlik önlemi alan polislerin vurdumduymazlığı dikkat çekti. Bomba imha uzmanınca fünye ile patlatılan paketten, PTT hattı bağlamada kullanılan düzenek çıktı.

Akdeniz Caddesi 26 numarada bulunan özel banka çalışanları sabah iş yerlerine geldiklerinde giriş kapısı yakınına bırakılmış bir kutu gördü. Durumdan şüphelenen banka personeli polise haber verdi. Adrese gelen Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliği ekipleri, kutuda patlayıcı olma ihtimaline karşı olay yerine bomba imha uzmanlarını çağırdı. Uzman ekip olay yerine yaklaşık 45 dakika sonra intikal etti. Bu süre içerisinde polisin olay yerinde yeterince güvenlik almaması dikkat çekti. Sadece kaldırımı emniyet şeridiyle kapatan polis, ne caddeden yürüyerek kutunun 2 metre yakınına kadar gelen vatandaşları ne de kutunun yanında yerleri süpüren belediye görevlisini uzaklaştırdı. Yolun karşısındaki kaldırım ise adeta tribüne döndü.

Uzman ekibin adrese gelmesinin ardından güvenlik şeridi genişletildi. Akdeniz Caddesi ilk önce Vatan Caddesi istikametine, daha sonra da çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Özel kıyafetini giyin bomba uzmanı şüpheli kutuya fünye yerleştirdi. Uzaktan kumandalı robot kullanılarak yapılan kontrollü patlamayla kutu parçalandı. Patlama öncesi megafonla çevredeki vatandaşlar uyarıldı. İçerisinde patlayıcı madde bulunmayan kutudan PTT hattı bağlamada kullanılan düzenek çıktı.

Banka görevlileri, uzman ekibin kontrollerinin ardından şubeye girdi. Kontrollü patlama sırasında bankanın camında da delik oluştu. Kutudan bomba çıkmaması herkesi rahatlatırken, akıllarda alınan yetersiz güvenlik önlemi kaldı.

CİHAN

Yorumlar