Süper babaanneler, otobüs dersanelerde bilgisayar öğrendi

İlerlemiş yaşlarına aldırış etmeden teknoloji kurdu olmayı kafaya koyan yaşlılar, bilgisayar kullanmayı öğrendi.

Google Haberlere Abone ol
Süper babaanneler, otobüs dersanelerde bilgisayar öğrendi

İlerlemiş yaşlarına aldırış etmeden teknoloji kurdu olmayı kafaya koyan yaşlılar, bilgisayar kullanmayı öğrendi. Bursa Mobil Eğitim Projesi (BUMEP) kapsamında açılan kursa giden yaşlılar bazıları internette derslerine yardımcı olmaya başlayıp torunları için ‘süper babaanne’, bazıları da umutsuz ev kadını iken umutlu iş kadını oldu. Şehir genelinde 10 otobüs seyyar dersane olarak ev hanımlarına ve yaşlılara çeşitli branşlarda kurs olmalarını sağlıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından tam donanımlı 10 otobüsle mahallelerde ev hanımlarına yönelik olarak düzenlenen ücretsiz mobil eğitim projesini başarıyla tamamlayan 2 bin 73 kursiyer daha sertifikalarına kavuştu. Annelerin çocuklarının eğitimine daha fazla katkı sağlayabilmelerini hedef alan proje kapsamında 10’ar bilgisayarla donatılan 5 otobüs sayısı 10’a çıkarılırken, mahalle mahalle dolaşarak verilen bilgisayar eğitimini başarıyla tamamlayan 2 bin 73 kursiyer, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, belediyecilik hizmetlerinin altyapı, yol yapımı gibi işlerden ibaret olmadığını kaydetti. Bursa’nın değerlerine, tarihine sahip çıkan bireylerin yetiştirilmesi amacıyla her türlü sosyal projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Altepe, şunları söyledi: “Geleceğimize yön verecek olan çocuklarımızın donanımlı bireyler olarak yetişmesi için annelerimize büyük görevler düşüyor. Bilgi teknolojilerinin bu kadar geliştiği günümüzde annelerin de donanımlı olması zorunluluk haline geldi. Bu hizmetin en önemli özelliği de kursların mahallelerde verilmesi. Çünkü ev hanımları başka bölgelerdeki kurslara katılma imkanı bulamıyorlar. Bu proje ile bilgiyi onların mahallelerine kadar götürdük. Bilgisayar kullanmayı öğrenen anneler, hem çocuklarının eğitimine katkı sağlayacak, hem de internetin zararlarına karşı çocuklarını daha iyi koruyabilecek.”

TORUNLARIM BANA 'SÜPER BABAANNE' DİYOR
Elmasbahçeler Mahallesi’nde verilen kurslara katılan 59 yaşındaki 4 torun sahibi Sevim Ceyhan, “Bu proje ile kendimize güvenimi arttı. Artık sıkıntıya girmeden, kimseye ihtiyaç duymadan internet üzerinden hastane randevularımı alabiliyorum. Faturalarımı ödeyebiliyorum. Hatta artık torunlarımın derslerine bile yardımcı alabiliyorum. Bilmediklerimi internetten öğrenip, torunlarıma anlatıyorum. Artık onlar bana süper babaanne diyor. Bize böyle bir imkan sağladığınız için size teşekkür ediyorum. Herkes sizi minnetle anacak” diye konuştu.

Kurslara Piremir Mahallesi’nde katılan 3 çocuk annesi Selma Orun ise bilgisayar öğrenmenin kendisi için bir hayal olduğunu belirterek, “Ama bir gün baktım ki kapımın önünde BUMEP otobüsü var. Hemen kurslara katıldık. Bu benim için sadece bilgisayar öğrenmekten ibaret değildi. Bu kurslar sayesinde özgüvenim arttı. Umutsuz ev kadını iken, umutlu iş kadını oldum. Tek dileğim bu kursların daha da yaygınlaşması ve ev hanımlarına yeni iş imkanları sağlanmasıdır” diye konuştu.

Törenin sonunda Başkan Altepe, kursiyerlere sertifikalarını verdi. En fazla talep gören hizmetlerden birinin bilgisayar kursları olduğunu ifade eden Başkan Altepe, halen 10 otobüsten oluşan BUMEP filosunun yeni ilçelerin bağlanmasıyla birlikte talepler doğrultusunda daha da artırılabileceğini sözlerine ekledi. BUMEP’in proje paydaşlarından Güllük Mahalle Muhtarı İsmail Eroğlu ile Küplüpınar Mahallesi Muhtarı Kamil Konuşkan da ulaşımdan tarihi mirasa, altyapıdan sosyal projelere kadar her alanda Bursa’ya kazandırdığı yatırımlar nedeniyle Başkan Altepe ve ekibine teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar