SÜ’nün Transmedya Hikayecilik Çalıştayı’na TÜBİTAK desteği

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü tarafından hazırlanan ‘İletişimde Yeni Teknolojiler: Hikayeciliği Çalıştayı’ ‘2014 Türk-Alman Bilim Yılı’ kapsamında TÜBİTAK BİDEB ‘2223-Yurt İçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı’ çe.

Google Haberlere Abone ol
SÜ’nün Transmedya Hikayecilik Çalıştayı’na TÜBİTAK desteği

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü tarafından hazırlanan ‘İletişimde Yeni Teknolojiler: Hikayeciliği Çalıştayı’ ‘2014 Türk-Alman Bilim Yılı’ kapsamında TÜBİTAK BİDEB ‘2223-Yurt İçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı’ çerçevesinde başarılı bulunarak desteklenmeye hak kazandı.

İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Karaçor, Bölüm Başkan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Duygu Aydın ve Yrd. Doç. Dr. Aşina Gülerarslan tarafından hazırlanan ve ‘Pazarlama İletişimi’ dünyasında yeni bir kavram olan ‘Transmedya Hikayeciliği’ni masaya yatıracak. Çalıştay, 8-10 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında Alman ‘Transmedial’ kuruluşunun temsilcileri, Türkiye’deki başta İletişim Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri olmak üzere ilgili alanlardaki akademisyen ve öğrenciler ile Türkiye’deki reklam ve pazarlama iletişimi sektöründe faaliyet gösteren kişi ve kurumları bir araya getirecek olan çalıştayta, bilimsel ve teknolojik işbirliğinin geliştirilmesini amaçlanıyor.

İLETİŞİM SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİ VE AKADEMİSYENLERLE BULUŞACAK

Çalıştayın Türk ve Alman pazarlama iletişimi sektörü temsilcileri ve akademisyenleri bir araya getireceğini ifade eden Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Karaçor, “Etkinlikte Transmedya’nın reklam ve pazarlama dünyasına getirdiği yenilikler değerlendirilerek, Almanya ve Türkiye'deki durumu tartışılacak, kullanım ve uygulama örnekleri incelenecektir. Akademik müzakerelere de yer verilecek olan Çalıştayda atölye çalışması ile İletişim Fakültesi öğrencilerinin Transmedya Hikayeciliği konusunda bilgi ve deneyim kazanmaları sağlanacaktır.” dedi.

TRANSMEDYA HİKAYECİLİĞİ NEDİR?

Bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişmeler sonucu ortaya çıkan, Transmedya Hikayeciliği, bir hikaye evreni oluşturarak bu hikayeyi farklı iletişim kanallarında süreklilik sağlayacak şekilde konuşturma yöntemidir. Kendine özgü hikayeler ile mesajın iletildiği, mesajın ulaştığı kişinin bu hikayenin tüketicisi, anlatıcısı ve üreticisi olduğu, uzun vadeli ve etkili değer yaratan ve sosyal ortamlardan faydalanarak yayılan bir iletişim formu olan Transmedya Hikayeciliği, sosyal medya, yeni nesil iletişim araçları, mobil oyun ve uygulamalar, interaktif web siteleri gibi araçlardaki uygulamaları içermektedir. CİHAN

Yorumlar