Süne mücadelesine ormanlık alanlardaki sünelerin toplanmasıyla başlandı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2014 yılı Bitki Sağlığı Programı ve uygulama çalışmaları kapsamında, Yozgat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü süneye karşı biyolojik mücadele çalışmalarına destek amaçlı...

Google Haberlere Abone ol
Süne mücadelesine ormanlık alanlardaki sünelerin toplanmasıyla başlandı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2014 yılı Bitki Sağlığı Programı ve uygulama çalışmaları kapsamında, Yozgat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü süneye karşı biyolojik mücadele çalışmalarına destek amaçlı ildeki kışlalık alanlarda ergin süneleri toplama çalışmasına başladı. Bu kapsamda ilde hububat ekim alanlarına süneye karşı toplam 850 bin adet parazitoit salımı yapıldığı bildirildi.

Yozgat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, yaptığı açıklamada ilde hububat ekim alanlarına en çok zararı veren süne ve kımıl zararlısı olduğunu söyledi. Özdemir, “Süne ve kımıl mücadelesinde amacımız; tüm mücadele yöntemlerini ve tekniklerini uyumlu bir şekilde kullanarak süne popülasyonunu ekonomik zarar seviyesinin altında tutmaktır. Doğal düşmanların korunması, desteklenmesi ve bu canlılara yaşam alanları oluşturarak çoğalmalarını sağlamaktan geçmekte olduğunun bilincinde teknik elemanlarımız çalışmalarını sürdürmektedirler.” dedi.

İlde her yıl süne mücadelesini kapsamlı bir şekilde sürdürdüklerini söyleyen Özdemir, “Müdürlüğümüz teknik ekipler tarafından ormanlık alanlarda kışlaklardan toplanan ergin süneleri Konya’ya laboratuvara gönderdik. Daha sonra Konya’dan gelecek parazitoit sinekler, yine müdürlüğümüz teknik ekipleri tarafından ilimizde süne ve kımılın yoğun olduğu bölgeler salınımları gerçekleştirilecektir. Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar