Sunar Grup kurucusu Nuri Çomu, Anadolu’nun en etkin işadamları listesinde

Sunar Grup kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Çomu, Ekonomist Dergisi’nin gelenekselleşen ‘Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı’ araştırmasında ikinci kez yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
Sunar Grup kurucusu Nuri Çomu, Anadolu’nun en etkin işadamları listesinde

Sunar Grup kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Çomu, Ekonomist Dergisi’nin gelenekselleşen ‘Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı’ araştırmasında ikinci kez yer aldı.

İstanbul, Ankara ve İzmir dışında kalan illeri kapsayan araştırmada bu yıl da yerini alan Sunar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Çomu, Çukurova Bölgesi’nde oluşturduğu istihdam, bölgenin ekonomisine katkıları ve hayırsever kişiliği ile listedeki yerini sağlamlaştırmış oldu.

Adana’nın son ağası olarak da anılan Nuri Çomu, Sunar Grup’u kurarak Çukurova insanına ekonomik ve sosyal anlamda büyük katkı sağladı. 1970’li yıllardan sonra Sunar Grup’un temellerini teşkil eden şirketler kuran Nuri Çomu, bölgede tarıma dayalı sanayinin gelişmesine büyük katkılar sağladı. Bugün tarıma dayalı sanayinin öncü kuruluşu olan Sunar Grup, çiftçi dostu uygulamaları ile Çukurova insanına katkı sağlamaya da devam ediyor.

Adana’da girişimci kişiliğinin yanı sıra hayırsever bir işadamı olarak nam salan Nuri Çomu, eğitim ve sağlık alanlarında yaptığı sayısız hizmetlerinden dolayı TBMM tarafından 2007’de ‘Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görüldü. İhracat faaliyetlerine başladığı son beş yılda, dört kıtada, 80’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Sunar Grup, şirketleri ile Türkiye’nin sanayi devlerini sıralayan İSO-500 listesine ve Türkiye’nin ihracat liderlerini sıralayan TİM 1000 listesine girdi.

Nuri Çomu’nun kurup yaklaşık 800 kişiye istihdam sağlayan bir yapıya getirdiği Sunar Grup, komşu ülkelerde aktif olarak gerçekleştirdiği ihracat pazarlamasıyla birlikte, 80’den fazla ülkeye ihracat yapıyor. Dünyanın farklı iklimlerinde ve farklı coğrafyalarında; un ve yem, nişasta ve nişasta bazlı ürünler, sorbitol, mısır yağı başta olmak üzere bitkisel sıvı yağlar ile ev dışı tüketime yönelik margarinler, taze meyve çeşitleri gibi geniş ürün yelpazesiyle ihracat yapıyor. İhracatta 200 milyon dolar barajını aşan Sunar Grup, yıllık yaklaşık 1 milyon ton yağlı tohum ve hububat işleme kapasitesi yanında, tarıma dayalı sanayide sahip olduğu geniş bilgi birikimi ve tecrübe sayesinde Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın en büyük gruplarından biri olma yolunda ilerliyor.
CİHAN

Yorumlar