Sümer Tilmaç: Ramazan, toplumsal kardeşliğin pekiştiği en yüksek ay

Tiyatro ve sinema oyuncusu Sümer Tilmaç, Ramazan ayının toplumsal kaynaşmanın yaşandığı en güzel günler olduğunu söyledi. Herkesin Ramazan ayına ait çocukluk anısının bulunduğu 'Ah eski Ramazanlar diye' iç geçirmesinin çocukluğun saf...

Google Haberlere Abone ol
Sümer Tilmaç: Ramazan, toplumsal kardeşliğin pekiştiği en yüksek ay

Tiyatro ve sinema oyuncusu Sümer Tilmaç, Ramazan ayının toplumsal kaynaşmanın yaşandığı en güzel günler olduğunu söyledi. Herkesin Ramazan ayına ait çocukluk anısının bulunduğu 'Ah eski Ramazanlar diye' iç geçirmesinin çocukluğun saf ve temiz günlerine özlemin bir çığlığı olduğunu belirten Tilmaç, çocukluğunu Antalya'da geçirdiği ramazan günlerinin hasreti hep içinde saklı kaldığını kaydetti.

    Eskiden Antalya'da insanların iftarlarını Kaleiçi'nde evlerinde getirdikleri yiyecekleri birbirine ikram ederek açtıklarını belirten Tilmaç, bununda toplumda paylaşma ve aç bir insanın halini anlamaya en güzel bir örnek olduğunu ifade etti.

    Uzun yıllar kutlu ayda oruç tutan insanların iftar ve teravih sonrası sahura kadar şehirde Ramazan canlılığının oluşması için Anadolu turnesine çıktığını belirten Tilmaç, "Bizim inanç ve kültürümüzde Ramazan'a saygı ve hürmet vardır. İnsanlar oruç tutmasalar bile oruçlu birisinin yanında bir şey yemez. Ramazan paylaşma ve kaynaşma ayı. İnsanlar oruç tutarken aç bir insanın halini daha iyi anlar. Toplumsal kaynaşma için Ramazan şenlikleri çok önemli. Bu tür etkinliklere yerel yönetimler destek vermeli. Çocuklarımız bırakacağımız en güzel miras bizi biz yapan kültürel değerlerimiz. Ramazan bu kültürel değerleri yaşatma ve gelecek nesillere taşıma adına çok önemli bir ay. 40 yıldır bu geleneği sürdürüyorum ve sağlığım elverdiği sürecede sürdürmeye de devam edeceğim." dedi.

    Tilmaç, Ramazan coşkusunu yaşatmak için ömrünün sonuna kadar başta Antalya olmak üzere Anadolu turnesini sürdürmeye devam edeceğini kaydetti. CİHAN

Yorumlar