Sultangazi’de silahlı çatışma: 2 yaralı

Sultangazi’de, iki grup arasında yaşanan ve uzun namlulu silahların da kullanıldığı çatışmada 2 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Sultangazi’de silahlı çatışma: 2 yaralı

Sultangazi’de, iki grup arasında yaşanan ve uzun namlulu silahların da kullanıldığı çatışmada 2 kişi yaralandı. Olayda bazı araçlar ile iş yerleri de kundaklandı. Yangın itfaiye tarafından söndürülürken, polis olayların daha da büyümemesi için geniş güvenlik önlemi aldı.

Olay, Habibler Mahallesi A-1 Caddesi Kanuni Sultan Süleyman Camii durağında saat 15.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre olay, aralarında geçmişe dayalı husumet bulunan iki grup arasında yaşandı. Gruplar arasında dün yaşanan kavgada bir kişinin silahla yaralanması olayları bugüne taşıdı. İki tarafın da silahlarına sarılması mahalleyi adeta savaş alanına çevirdi. Uzun namlulu silahların da kullanıldığı ve dakikalarca devam eden çatışmada 2 kişi yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polisler bölgeye çelik yeleklerini giyerek ve zırhlı araçlarla girebildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Olay yerindeki polisler yetersiz kaldı. Adrese takviye ekipler ve çevik kuvvet sevk edildi. Destek ekipler gelinceye kadar bazı iş yerleri ile araçlar da kundaklandı. Yanan araçlar ile iş yerleri itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Olay yeri inceleme ekipleri emniyet şeridiyle kapatılan olay yerinde inceleme yaptı. Erzurum ve Çevre İlleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi Yasin Çelik, iki grup arasında yaşanan olayların uzun zamandan beri devam ettiğini ve mahalle halkını rahatsız ettiğini dile getirdi. Emniyet yetkililerinin mahallede yeterince güvenlik önlemi almadığını iddia eden Çelik, çatışmada uzun namlulu silahların da kullanıldığını ileri sürdü. Vatandaşlar, can güvenliklerinin olmadığını ve emniyetin gerekli önlemi almasını istedi.

CİHAN

Yorumlar