Sultanbeyli’deki çatışmada 1 kişi öldü, aile polisi suçladı

Sultanbeyli’de ‘dur’ ihtarına uymayarak çalıntı otomobille kaçmaya çalışan 2 kişi ile polis arasında silahlı çatışma yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Sultanbeyli’deki çatışmada 1 kişi öldü, aile polisi suçladı

Sultanbeyli’de ‘dur’ ihtarına uymayarak çalıntı otomobille kaçmaya çalışan 2 kişi ile polis arasında silahlı çatışma yaşandı. Çatışmada kaçan otomobilde bulunan 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı. Yaşanan olayda aile polisi suçladı.

Olay, 20. 30 sıralarında Akşamseettin Mahallesi, Fatih Bulvarı’nda meydana geldi. İddiaya göre Cafer Turgut (26) ile yanındaki bir kişi otomobilleri ile polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Şahıslarla polis arasında yaşanan kovalamaca sonucunda araçlarından indirilen Cafer Turgut ile yanındaki şahsa polis ekipleri tarafından ateş edildi. Cafer Turgut olay yerinde yere yığılırken yanındaki arkadaşı otomobile binerek kaçmaya başladı. Ağır yaralanan Turgut, kaldırıldığı Pendik Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Otomobile binerek tekrar kaçmaya başlayan diğer şahıs ise polisin operasyonu sonrası hafif yaralı olarak yakandı. Zanlı, hastanedeki tedavisinin ardından Ümraniye Aşayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. Olayın ardından hayatını kaybeden Cafer Turgut'un yakınları ise hastaneye gelerek tepki gösterdi.

Cafer Turgut’un kardeşi olduğunu söyleyen Enes Turgut, “Benim ağabeyim bir arkadaşıyla birlikte Sultanbeyli tarafında doğru giderken polisler durdurmuşlar. İlk başta koluna bir tane sıkmışlar, kaçarken kafasına ateş etmişler, 3 tane kurşun atmışlar. Biri kolundan, biri kafasından diğeri de arkadan beyninden. Suç yok, olay yerinde gören şahitler de var, dur ihlaline uymuyor, oradan silahla ateş edip polis öldürüyor, yanında ki arkadaşı da vuruluyor. O arkadaş ne durum da tam bilmiyoruz o da başka bir hastaneye kaldırıldı. Arabada 2 kişilerdi. Elbet suçlular bulunacak ama vuranın polis olması bizi biraz şaşırtıyor, gören arkadaşlar da var kamera kayıtları da var.” şeklinde konuştu.

"ARANMASI VARDI"

Turgut’un aranması olduğunu ileri süren bir arkadaşı, “Arkadaşımızın daha önceden bir aranması vardı. 'Teslim ol nereye kadar kaçacaksın' gibisinden biz de arkadaşları olarak konuştuk, teslim oldu. Teslim olduğu gün kaldırıp ormanda dövmüşler. Şu an ki olayında da daha önce yapmış olduğu olaylardan dolayı kesilmişi gelmişti, başından geçen olay iyi bir olay olmadığı için teslim olmuyordu, 'bana yine aynı şeyi yapacaklar alıp götürüp dövecekler' diye firar geziyordu, arkadaşımızın aranması vardı, yok demiyoruz.” dedi.

Turgut’un arkadaşlarından Remzi Tikiz ise, “Çocuğun yakalanması olabilir, aranması olabilir. Ama suçu da suç değil yani öyle büyük bir suç değil 2-3 aylık bir suç, bunun böyle bir sonucunun olması gerekmiyordu.” şeklinde konuştu

Turgut’un babası Mehmet Mustafa Turgut ise, “Askerden geldi, yeniden evlenecekti, bir ufak suçu vardı ondan dolayı kaçıyordu bundan dolayı da resmen vurdular.” dedi.

Cafer Turgut’un cesedi incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
CİHAN

Yorumlar