Sultanahmet Camii'nde Beraat coşkusu

Bir yıllık kader defterinin yazıldığı gece olarak kabul edilen Beraat Kandili'ni kutlamak isteyenler Sultanahmet Camii'ne akın etti. Akşam namazı öncesi camiye gelenler, Sultanahmet Camii İmamı İshak Kızılaslan'ın vaazı ve okunan mevlitlerin...

Google Haberlere Abone ol
Sultanahmet Camii'nde Beraat coşkusu

Bir yıllık kader defterinin yazıldığı gece olarak kabul edilen Beraat Kandili'ni kutlamak isteyenler Sultanahmet Camii'ne akın etti. Akşam namazı öncesi camiye gelenler, Sultanahmet Camii İmamı İshak Kızılaslan'ın vaazı ve okunan mevlitlerin ardından yapılan dualara el açıp, hep birlikte "Amin" dedi.

Ramazan ayının habercisi olan Berat Kandili'ni idrak etmek isteyenler, Sultanahmet Camii'ne akın etti. Hicri Takvim'e göre Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gece olan Berat Kandili Sultanahmet'te coşku ile kutlandı. Sultanahmet Camii'nde Akşam Namazı sonrası başlayan programa çok sayıda vatandaş katıldı. Berat Kandili'ni Sultanahmet'in manevi havası içerisinde eda etmek amacıyla camiye gelenler, günahlarının affı, dualarının kabulü için ellerini semaya kaldırdı. Camiyi dolduran vatandaşların bir kısmı, namazın ardından nafile ibadetlerini yaparken bazı vatandaşlar da Kur'an-ı Kerim okudu.

Sultanahmet Camii İmamı İshak Kızılaslan'ın vaazıyla başlayan gece, Kur'an-ı Kerim ve okunan mevlitlerin ardından yapılan toplu dua ile sona erdi.

AKAN KAN DURSUN

Beraat Kandili'nin İslam alemi için büyük bir gece, büyük bir gün olduğunu belirten Serdar Pehlivan, "Bugün günahların affolduğu, bağışlandığı bir gün. Mevlam inşallah bizlere uzun ömürler verir. Bizleri yine bugünlere kavuşturur." dedi.

Akan kanın durması temennisinde bulunan İsmail Güngör, "Bizim ülkemiz ve tüm ülkelerde akan kanlar dursun yüce Allah’tan onu diliyorum. Başka hiç bir şey istemiyorum. Bizler soğan ekmek de yesek ölmeyiz ama kan dursun." diye konuştu.

Türkiye'ye eğitim için gelen Kosavalı Ali Morinyo ise; "Allah bütün Müslümanları her türlü kötülüklerden korusun. Allah bizlere bu güzel günde Sultanahmet gibi güzel yerlerde namaz kılmayı nasip eder inşallah." dedi.

CİHAN

Yorumlar