Sultan külliye ve türbeleri ecdada yakışacak

Sultan Külliyeleri, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi ve Cumalıkızık ile UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeye hazırlanan Bursa’da, Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerinin çevresi ecdada yakışır hale getiriliyor.

Google Haberlere Abone ol
Sultan külliye ve türbeleri ecdada yakışacak

Sultan Külliyeleri, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi ve Cumalıkızık ile UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeye hazırlanan Bursa’da, Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerinin çevresi ecdada yakışır hale getiriliyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın en önemli ziyaretgahlarından biri olan Tophane’deki türbelerin iç, dış ve çevresinin orijinal bir görüntüye kavuştuğunu söyledi.

    Çalışmalar kapsamında Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu Osman Gazi ile Bursa’yı fetheden oğlu Orhan Gazi’nin Tophane’deki türbelerde de bakım onarım çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Kentin en önemli ziyaretgahlarının başında gelen bölgedeki türbelerin iç ve dış cephelerindeki bakımların ardından çevre düzenlemesi kapsamında zemin özel mermerlerle kaplanıyor.

    Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, saat kulesinin bulunduğu alan ile türbelerin bulunduğu bölgenin orijinal bir görüntüye kavuşması için başlattıkları çalışmaların hızla devam ettiğini kaydetti. Bursa’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin en fazla ziyaret ettiği bölge olan Tophane’deki türbelerin ecdada yakışır hale getirildiğini ifade eden Başkan Altepe, çalışmaların kısa bir süre sonra tamamlanacağını ifade etti. CİHAN

Yorumlar