‘Süleyman’ın avukatı: Müvekkilimin Cemaat’le ilgisi yok;ses kayıtları montaj

Yasa dışı yollardan elde edilen ses kayıtları internete düşen iş adamı Süleyman Hamit Müftigil’in avukatı Mahmut Tanrıseven, müvekkilinin Hizmet Hareketi ile hiçbir ilgisinin bulunmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
‘Süleyman’ın avukatı: Müvekkilimin Cemaat’le ilgisi yok;ses kayıtları montaj

Yasa dışı yollardan elde edilen ses kayıtları internete düşen iş adamı Süleyman Hamit Müftigil’in avukatı Mahmut Tanrıseven, müvekkilinin Hizmet Hareketi ile hiçbir ilgisinin bulunmadığını söyledi. Tanrıseven, “Süleyman Bey cemaatin finans koordinatörü olsaydı şu anda Bank Asya ile mahkemelik olmazdı.” dedi. Tanrıseven, Müftigil’in şoförüyle ya da mühendisleriyle yaptığı görüşmelerin parça parça birleştirilip servis edildiğini kaydetti.

Yapı Grup A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı iş adamı Süleyman Hamit Müftigil’in avukatı Mahmut Tanrıseven, müvekkili hakkında medyada çıkan iddiaları Cihan Haber Ajansı’na değerlendirdi. Müftigil’in ‘cemaatin finansörü’ olduğu yönündeki haberlere tepki gösteren Tanrıseven, “Süleyman Bey cemaatin finans koordinatörü olsaydı şu anda Bank Asya ile mahkemelik olmazdı. Kendisi hakkında icra takibi var. Çarşamba günü Bank Asya, Süleyman Bey’in hesabına el koydu. Bunlar yazılıyor ama bunların sonu yok. Hangi gazete için tekzip yayınlatalım? Konuyla ilgili medyaya yazılı bir metin gönderdik ancak hiçbir yerde yayınlanmadı.” diye konuştu.

Ses kayıtlarının internete düşmesinin ardından müvekkilinin tehdit telefonları aldığını, bunun üzerine yurt dışına gittiğini söyleyen Tanrıseven, “İlk başlarda ses kayıtlarını ciddiye almadık. Kayıtların tamamı montajlama. Uzun konuşmaların kesilip, parça parça birleştirme yoluyla elde edilen konuşmalar. Müvekkilim, bazı konuşmaların tamamının kendisine ait olmadığını söyledi. Aslında, ciddiye alınacak şeyler değildi. Görüntüler, daha sonrasında yazılı ve görsel medyada fazlasıyla yer bulmaya başladı. En sonunda Sayın Başbakan da bu konuşmalara değindikten sonra yasal yollara başvurma kararı aldık.” şeklinde konuştu.

'GÖRÜŞMELER PARÇA PARÇA BİRLEŞTİRİLMİŞ’

Müftigil’in çoğu zaman yurt dışında olduğunu kaydeden Tanrıseven, “Müvekkilim görüşmelerini Skype aracılığıyla yapıyor. Yayınlanan görüşmelerin çoğu, ya şoförüyle ya da mühendisleriyle yaptığı konuşma. Bu görüşmeler de parça parça birleştirilmiştir. Örneğin bir mimarla otel hakkında yaptığı görüşmenin parçalanarak birleştirilmesi suretiyle kopya haline getirilmiş. Konuşmaların bir kısmı geçen yıl, bir kısmı Ocak ayında yapılmış. Kendisi bu olayın kimin yaptığı ile ilgili bir tahmin yürüttü ama gerekli delil yok. Bunu ileri ki aşamalarda belki kendisi açıklar.” ifadelerini kullandı.

Müftigil’in telefon konuşmalarında geçen ‘güneyde sevdiğim ülke’ sözüne de değinen Tanrıseven, “Güneydeki ülke’ dediği zaman Suudi Arabistan ile ilgili bir projedir. Kendisi biraz da dindar olduğu için ‘Güneydeki sevdiğim ülke’ dediği de Suudi Arabistan’dır. Sevdiğim ülke deyince nasıl İsrail’e çekiyorlar? Nasıl Yahudi diyorlar? anlam veremiyorum. Cevap vermeye bile gerek yok.”
CİHAN

Yorumlar