Süleyman Çelebi: Tam bir paralel yapı var burada

İstanbul'daki 1 Mayıs olayları sırasında gözaltına alınanlara destek vermek için İstanbul Adliyesi'ne gelen CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, "Hani Başbakan diyor ya, 'paralel yapı', tam bir paralel yapı var burada. İki tane paralel...

Google Haberlere Abone ol
Süleyman Çelebi: Tam bir paralel yapı var burada

İstanbul'daki 1 Mayıs olayları sırasında gözaltına alınanlara destek vermek için İstanbul Adliyesi'ne gelen CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, "Hani Başbakan diyor ya, 'paralel yapı', tam bir paralel yapı var burada. İki tane paralel savcıyı gördüm. Şablon yazılarla, virgülü noktası değiştirilmeden, aynı gerekçelerle süre uzatımını nasıl yaptıklarını dün bir kez daha tanığı oldum." dedi.

Süleyman Çelebi adliye önünde toplanan ve 1 Mayıs olayları sonrasında gözaltına alınanların yakınları ile basın açıklaması yaptı. Adliyeye sevk edildikten sonra serbest bırakılan iki kişi ile birlikte kameraların karşısına geçen Çelebi, hukukçu arkadaşlarının bir hukuk mücadelesi verdiğini, bunun hukuksuzluğa ve hukuk skandalına karşı verildiğini anlattı.

Konuşmasında Başbakan'ın 'paralel yapı' sözlerine atıfta bulunan Çelebi, "Tam bir paralel yapı var burada. Ben bunu gördüm, dün yaşadım. Hani Başbakan diyor ya paralel yapı, paralel yapı. İki tane paralel savcıyı gördüm. Şablon yazılarla, virgülü noktası değiştirilmeden, aynı gerekçelerle süre uzatımını nasıl yaptıklarını dün bir kez daha tanığı oldum." dedi. Olaylarda gözaltına alınanların haklarını kullandıklarını belirten Çelebi, "Bu arkadaşlarımız en temel haklarını kullanıyorlar. Şimdi dava açması gereken arkadaşlarımız, esas bu sürecin mağdurları olan, şu ana kadar tutulan arkadaşlarımız, işkence gören arkadaşlarımız. Esas bir dava açılacaksa, esas bir yargılama yapılacaksa bu zulmü yapanlara karşı, bu ceberrut diktatör anlayışlarını sürdürenlere karşı bir dava açılacak. O dava da büyük bir dava olacak, bunu hep beraber göreceğiz ve izleyeceğiz." ifadesini kullandı.

Diğer CHP Milletvekili Mahmut Tanal da gözaltı gerekçesi olarak gösterilen bir delili basın mensuplarına gösterdi. Tanal, "Mülk Allah'ındır yazılı olan bir sloganı suç unsuru sayan bir zihniyet söz konusu." diyerek tepki gösterdi. Çelebi de bunun üzerine "Böylece mülkü Allah'ın elinden alacaklar, bu böyle bir şey." dedi.

Öte yandan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde bulunan gözaltılardan 2 si emniyetten serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen 5 kişi savcılık sorgusunun ardından serbest kaldı. 4 kişinin ise mahkemeye sevk edildiği öğrenildi. CİHAN

Yorumlar