Süleyman Çelebi: Hükümet, Taksim'i fobi haline getiriyor

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, 1 Mayıs günü milletvekili kimliğiyle değil, işçi kimliğiyle Taksim’de olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Süleyman Çelebi: Hükümet, Taksim'i fobi haline getiriyor

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, 1 Mayıs günü milletvekili kimliğiyle değil, işçi kimliğiyle Taksim’de olacağını söyledi. Hükümeti Taksim'i fobi haline getirmekle suçlayan Çelebi, "Taksim'e çıkılmasını nedense kendileri için bir tehdit unsuru olarak algılıyorlar. Polis müdahale etmediğinde ve engel çıkarmadığında 1 Mayıs, en görkemli şekilde kutlanmıştır." dedi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Süleyman Çelebi, "Kimse bizi çayıra, çukura göndermesin! Biz çayırdan çukurdan bir şey anlamayız. 1 Mayıs meydanlarda kutlanır.” dedi. Hiç kimsenin emek bayramı olan 1 Mayıs’ı sağa sola çekmesini ve ayrışmasını doğru bulmadığını dile getiren Çelebi, “Bütün sendika konfederasyonları, Türk İş, DİSK, KESK ayırımı yapmadan, hepsinin 1 Mayıs’ı birlikte kutlamasını istiyorum.” diye konuştu.

Hükümeti Taksim’i fobi haline getirmekle suçlayan Çelebi, “Şunu da belirtmek istiyorum; özellikle Taksim hükümet tarafından bir fobi haline getirilmiştir. Taksim'e çıkılmasını nedense kendileri için bir tehdit unsuru olarak algılıyorlar. Önceki seferlerde fiziki gerekçeler gösterilerek Taksim 1 Mayıs’a kapatıldı. Oysa bu sene yeni düzenlemeye baktığımızda Taksim tüm olanaklarıyla uygun bir vaziyete gelmiş durumda. Taksim'in böylesi bir etkinliğe yasaklanmasını kabul etmek mümkün değildi. Bir milletvekili olarak bugün tekrar söylüyorum. Bizi çayıra çukura göndermesinler. Biz çayırdan çukurdan bir şey anlamayız. 1 Mayıs dünyanın her yerinde en merkezi yerlerde ve en etkin şekilde kutlanır. Çayırda çukurda kutlanmaz.” ifadelerini kullandı.

Taksim Meydanı'nın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından da 1 Mayıs bayramının kutlama alanı olarak gösterildiğini hatırlatan Çelebi, “Orada (Taksim) işçi sınıfının ciddi manada kalıcı bir mücadelesi ve bedeli var. Orada 36 tane arkadaşımız emekçimizin bedenleri var.” değerlendirmesinde bulundu.

'1 MAYIS’DA TAKSİM'DE OLACAĞIM'

Süleyman Çelebi, konuşmasının devamında, “Valiyi uyarıyorum; İçişleri Bakanı'nı uyarıyorum, Başbakan'ı göreve çağırıyorum; buranın koşullarının bayramın burada kutlanır hale dönüştürülmesi konusunda bir irade ortaya koymalı. Yoksa bu gerilimden, bu kutuplaşmadan bu ayrıştırmadan kendileri ve Türkiye’ye yarar sağlanamaz. İşçilere açıldığında en ufak bir sorun olmayacağı gördük. Polis müdahale etmediğinde ve engel çıkarmadığında 1 Mayıs, en görkemli şekilde kutlanmıştır. Bütün bunlar orada güzel yapılmışken sırf 1 Mayıs gölgelenmesi ve tahrik edilmesi, kamplaştırılması ve kutuplaştırılmasını doğru bulmuyorum. 1 Mayıs’a milletvekili kimliğimin çok ötesinde bir işçi olarak Taksim’de olacağım.” şeklinde konuştu.






CİHAN

Yorumlar