Sulama ücreti ödemeyen çiftçilere kanuni takip

Bolu Ovası Sulama Birliği Başkanı Sabahattin Altunel, 2014 yılı olağan meclis toplantısında yaptığı açıklamada, 2013'te birliğin sulama şebekesinden faydalanan 600 çiftçiden 260’ı hakkında, birliğe gereken ödemeleri yapmadıkları gerekçesiyle kanuni takip.

Google Haberlere Abone ol
Sulama ücreti ödemeyen çiftçilere kanuni takip

Bolu Ovası Sulama Birliği Başkanı Sabahattin Altunel, 2014 yılı olağan meclis toplantısında yaptığı açıklamada, 2013'te birliğin sulama şebekesinden faydalanan 600 çiftçiden 260’ı hakkında, birliğe gereken ödemeleri yapmadıkları gerekçesiyle kanuni takip başlatıldığını açıkladı.

Birliğin nisan ve kasım aylarındaki olağan meclis toplantılarının ilki dün yapıldı. Devlet Su İşleri (DSİ) Gölköy Tesisleri Avni Nalçacıoğlu Salonu’ndaki toplantıya Birlik Başkanı Altunel, Muhtarlar Derneği Başkanı İlhan Çalışkan ve birliğin sulama şebekesinden faydalanan 39 köyün muhtarları katıldı. Toplantının öne çıkan gündem maddelerinde, birlik çalışmaları hakkında meclis üyelerine bilgi verildi ve hizmet binası alınması konusunun ayrıntıları görüşüldü. Ayrıca 2014 yılı sulama ücretleri tarifesi karara bağlandı ve 2013 mali yılı kesin hesabı görüşüldü.

Toplantıdan sonra Altunel, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Toplantıda sulama ücretlerine yüzde 5,7 oranında zam yapıldığını belirterek, “2 TL’ye tekabül eden zam oranıyla sulama ücretleri, 33 TL’den 35 TL’ye yükseldi.” dedi. Çiftçileri beyanname konusunda da ikaz eden Sabahattin Altunel, 15 Nisan ile 15 Mayıs arasında verilmesi gerektiğini, formlarınsa birlikten ve köy muhtarlıklarından temin edilebileceğini söyledi. Tarihlere dikkat etmeleri konusunda çağrıda bulunan Altunel, beyanname vermeyen çiftçilere cezai yaptırım uygulanacağını hatırlattı. Gölköy sularının yüzde 70'inin DSİ’ye, yüzde 30'unun ise içme suyu ihtiyacının karşılanması için Bolu Belediyesi’ne ait olduğunu belirten Altunel, bu suyun Bolu Ovası Sulama Şebekesi’ne dağıtımında verdikleri hizmetin karşılığı olarak dekar başına çiftçilerden ücret aldıklarını bildirdi. Yılda bir defaya mahsus alınan bu ücreti 600 çiftçiden 260’ının ödemediğini, bunlar hakkında kanuni takip işlemi başlatıldığını ifade etti. CİHAN

Yorumlar