'Sulama kanalları yüzme havuzu değil'

Samsun’un Bafra ilçesinde çalışmalarını sürdüren Bafra Altınkaya Sulama Birliği Başkanı Ali Kademer sıra yaz ayı olması ve okulların tatile girmesi nedeni ile ailelere, çocuklara seslenerek uyarıda bulundu. Kademer, "sulama kanalları...

Google Haberlere Abone ol
'Sulama kanalları yüzme havuzu değil'

Samsun’un Bafra ilçesinde çalışmalarını sürdüren Bafra Altınkaya Sulama Birliği Başkanı Ali Kademer sıra yaz ayı olması ve okulların tatile girmesi nedeni ile ailelere, çocuklara seslenerek uyarıda bulundu. Kademer, "sulama kanalları serinleme kanalı değildir. Velilerin, ailelerin bu konuda, çocuklarını kanallara girmemeleri şeklinde uyarmaları gerekmekte" dedi.

Her yaz sıcakların arttığı bu günlerde tarımda sulama amaçlı kullanılan su kanallarında tüm uyarılara karşın çocukların kanallarda kendi başlarına yüzdükleri görüldüğünü belirten Kademer, "Sıcaklardan bunalan gençler, Bafra ilçemizin ekili tarım arazilerinde sulama amaçlı kullanılmak üzere birliklere ait sulama kanallarına birliklerin tüm uyarılarına rağmen, yazdığımız levhalara rağmen kanala atlayarak adeta ölüme kulaç atıyorlar. Bafra ilçemizde çeşitli bölgelerden geçen 2-3 metre derinlikte ve akıntısı bulunan sulama kanallarına yaz ayında aşırı sıcaklardan serinlemek için giren çocuklar adeta ölüme davetiye çıkarıyorlar. Altınkaya Sulama Birliğimizin kanal üzerine koyduğu 'Kanala Girmek Yasaktır' yazılı uyarı levhalarını bazı çocukların dikkate almadıkları görülüyor. Ben tekrar uyarıda bulunmak istiyorum, sulama kanalları serinleme kanalı değildir. Velilerin, ailelerin bu konuda, çocuklarını kanallara girmemeleri şeklinde uyarmaları gerekmektedir." şeklinde uyarıda bulundu.

CİHAN

Yorumlar