Sulama göleti patladı, ekili tarım arazileri sel suları altında kaldı

Edirne merkeze bağlı Üyüklü Tatar köyünde sulama göletinin patlaması sonucu yaklaşık bin 800 dönümlük ekili tarım arazisi zarar gördü.İl merkezi ve Uzunköprü ilçesinde önceki gün başlayan şiddetli yağış hayatı felç etti.Yoğun...

Google Haberlere Abone ol
Sulama göleti patladı, ekili tarım arazileri sel suları altında kaldı

Edirne merkeze bağlı Üyüklü Tatar köyünde sulama göletinin patlaması sonucu yaklaşık bin 800 dönümlük ekili tarım arazisi zarar gördü.

İl merkezi ve Uzunköprü ilçesinde önceki gün başlayan şiddetli yağış hayatı felç etti.

Yoğun yağış nedeniyle merkezde ve Uzunköprü ilçesinde çok sayıda ev yıkıldı. 200’e yakın evi ise su bastı, 30 koyun telef oldu, 105 arı kovanı sel sularında kayboldu, köylülerin içme suyu kesildi, kollar ulaşıma kapandı, tarım arazileri sular altında kaldı.

Şiddetli yağış nedeniyle debisi yükselen merkeze bağlı Üyüklütatar Köyü göletinin toprak seddi su basıncına daha fazla dayanamadı. Toprak seddenin patlaması sonucu köyün Meriç Nehri kıyısındaki verimli tarım arazisi su altında kaldı. Verimin almaya başlandığı sırada selen su, tarladaki organik mısır, domatesi, biber, karpuz, kavun ve yonca gibi ürünlere zarar verdi.

Yağışın durmasıyla birlikte köylüler arazilerindeki suyun tahliye edilmesi için seferber oldu.

Üyüklü Köyü Muhtar Azası Ahmet Kara, yağmur nedeniyle sulama göletinin taştığını söyledi.

Kara, "Tahliye boruları suyu taşıyamayınca bu getirdi. Bu nedenle köyde ekili olan arazimiz büyük zarar gördü. Bin 800 dönüm arazimiz şu anda sular altında. Köylümüz mağdur duruma düştü. Karpuz, mısır, yonca ekimi zarar gördü." dedi. CİHAN

Yorumlar