Suikast öncesi zehirli pilav yedirmişler

İstanbul'da ölen Tacikistanlı muhalif lider Umarali Kuvvatov ve ailesinin, suikast öncesi Tacik pilavıyla zehirlendikleri ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Suikast öncesi zehirli pilav yedirmişler

İstanbul’da yabancı uyruklu muhalif önder suikastlarının bir yenisi Fatih Molla Gürani Mahallesi’nde yaşandı.

Tacikistan’da ‘Grup 24’ isimli muhalif hareketin önderi şekilde adlandırılan Umarali Kuvvatov, önceki gece ailesiyle, arkadaşı bulunduğu belirtilen Tacikistan uyruklu Süleyman isimli insanın evine gitti. 15 gün önce kiralandığı öğrenilen evde Kuvvatov, ailesiyle müşterek ikram edilen Tacik pilavını yedi.

Yemek esnasında Süleyman’ın derhal geleceğini söyleyerek evden sokağa çıkması üzerine, ailesinde zehirlenme belirtileri başkalık eden Kuvvatov da ardından dışarı çıktı. Sokakta Süleyman’ın yanına giden Kuvvatov, ardından yaklaşan tetikçi vasıtası ile başından vurularak hayatını kaybetti.

AİLESİ HASTANELİK OLDU

Umarali Kuvvatov’un pilavdan zehirlenen benzeri ile 8 ve 12 yaşlarında 2 oğluysa hastanede polis denetiminde tedavi altına alındı.

Kuvvatov suikastının aydınlatılması için Asayiş Şube Müdürlüğü, Cinayet Büro ile Terörle Şube Müdürlüğü’nden hususi bir ekip kuruldu. Zehirli pilavı incelenmesi için Adli Tıp Kurumu’na teslim eden hususi ekip, bölgedeki bütün güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Olay gecesi bölgedeki cep telefonlarının trafiği de mercek altında. Tetikçinin yanında başkalarının olup bulunmadığı araştırılıyor. Polis bununla beraber saldırganla müşterek ortadan kaybolan Süleyman isimli kişiyi arıyor.

Habertürk

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar