Sudan’daki çatışmalar nedeniyle 21 Türk yurda döndü

Güney Sudan Cumhuriyeti’nde son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle 21 Türk vatandaşı Dışişleri Bakanlığı’nın gönderdiği uçakla yurda döndü.

Google Haberlere Abone ol
Sudan’daki çatışmalar nedeniyle 21 Türk yurda döndü

Güney Sudan Cumhuriyeti’nde son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle 21 Türk vatandaşı Dışişleri Bakanlığı’nın gönderdiği uçakla yurda döndü. Döndükleri için mutlu olduklarını dile getiren vatandaşlar, darbenin olmadığını ancak güvenliğin de sağlanamadığını söyledi.

Türkiye, Güney Sudan Cumhuriyeti’nde son günlerde yaşanan iç karışıklık nedeniyle dönmek isteyen vatandaşlar için uçak gönderdi. 21 Türk vatandaşı gönderilen uçakla gece saatlerinde Ankara Esenboğa Havalimanı’na geldi. Havalimanında kendilerini Dışişleri yetkilileri karşıladı. Yurda dönen vatandaşlar pasaport işlemlerinin ardından otobüsle havalimanından ayrıldı.

Sabah saatlerinde yurda dönmek isteyen Türk vatandaşlarını getirmek için giden Juba Eski Büyükelçisi Ahmet Ergin, gazetecilere bilgi verdi. Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçilik ve vatandaşların sürekli eşgüdüm halinde olduklarını belirten Ergin, herhangi bir sıkıntı yaşamaksızın geri döndüklerini açıkladı.

Ergin; “21 kişiyle döndük. Güney Sudan’da güvenlik görevlilerimiz ve Büyükelçiliğimiz hala faaliyetini sürdürmekte. Onun haricinde yaklaşık 6-7 vatandaşımız kendi rızasıyla orada. Görece olarak sakin fakat ülkenin diğer bölgelerinde çatışmalar yaşanıyor.” dedi.

Öte yandan yurda dönen vatandaşlardan Siyami Hocaoğlu yaşadıklarını anlattı. Güney Sudan’da bir iç gerginlik yaşandığını belirten Hocaoğlu, ‘Bugünü yarınına uymayan ülke’ tanımlamasında bulundu. Hocaoğlu yeniden ülkesine döndüğü için mutlu olduğunu söyledi. Yurda dönen bir diğer kişi de Nurettin Çobanoğlu idi. Neyin ne olacağını bilmediklerini, olayların devam ettiğini aktaran Çobanoğlu ülkede güvenliğin olmadığını sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar