‘Suç uydurduğu’ iddia edilen avukata 10 yıla kadar hapis istemi

Antalya’da polis merkezinde darp edildiği iddia edilen müvekkilini savunan Av. Ahmet Çevik hakkında ‘suç uydurma, iftira ve görevi kötüye kullanma’ suçlamalarıyla 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.Antalya’da yaşayan...

Google Haberlere Abone ol
‘Suç uydurduğu’ iddia edilen avukata 10 yıla kadar hapis istemi

Antalya’da polis merkezinde darp edildiği iddia edilen müvekkilini savunan Av. Ahmet Çevik hakkında ‘suç uydurma, iftira ve görevi kötüye kullanma’ suçlamalarıyla 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Antalya’da yaşayan Cemal Çap, 26 Nisan 2013 tarihinde akrabalarıyla tartışması sonucu karakola gitti. Burada ifadesi alınan Çap, bu süreçte darp edildiği gerekçesiyle avukatı Ahmet Çevik’i çağırdı. Karakola gelen Çevik, müvekkilinin darp edildiği gerekçesiyle fotoğraflarını çekti. Çap’ı darp ettikleri iddia edilen polis memurları K.G. ve G.B.’de Çevik'in müvekkiline, ‘Kazağını yırt, ellerini yere sürterek morart, bacağını bir başkasına tekmeleterek sakatla.’ dediği iddia ederek bu yönde tutanak hazırladı. Yapılan şikayetler üzerine 2 polis hakkında, ‘basit yaralama, hakaret ve basit tehdit’ suçlamasıyla dava açılırken, Çevik hakkında da Adalet Bakanlığı’ndan soruşturma izni alınarak iddianame hazırlandı.

Cumhuriyet Savcısı Salih Oğlaklar tarafından hazırlanan iddianamede, Avukat Ahmet Çevik’in, müvekkili hakkında kamu davası açılması engellemek amacıyla kazağının yırtılmasını, ellerini yere sürterek morarmasını ve bacağının bir başkası tarafından tekmelenerek sakatlanmasını sağlamak üzere müvekkiline telkinde bulunmak suretiyle polis memurlarının orantısız güç kullandıkları isnadına ilişkin gerçeğe uygun kanaat oluşturup soruşturmayı etkilemeye çalıştığı ileri sürüldü. İddianamede Çevik hakkında, ‘görevi kötüye kullanma, suç uydurma ve iftiradan 2 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi. 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen dava ileri bir tarihte görülecek.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Ahmet Çevik, polislerin kendi suçlarını bertaraf etmek için böyle bir yönteme başvurduklarını söyledi. Avukat olarak müvekkil beyanları dışında bir şey yapamayacaklarını belirten Çevik, “Müvekkil şiddet gördüm diyorsa yapabileceğim bir şey yok. Kamera kayıtları da var. Polisler suçlarını bertaraf etmek için avukatlık mesleği ve benim hakkımda iftira atıyorlar.” dedi. CİHAN

Yorumlar