Suç örgütü lideri, evindeki gizli bölmede yakalandı

Eskişehir'de polis tarafından düzenlenen operasyonda, kentte 'uyuşturucu ticareti, yağma, kumar oynatma suçları' işlediği belirlenen silahlı organize suç örgütüne yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda, 8 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Suç örgütü lideri, evindeki gizli bölmede yakalandı

Eskişehir'de polis tarafından düzenlenen operasyonda, kentte 'uyuşturucu ticareti, yağma, kumar oynatma suçları' işlediği belirlenen silahlı organize suç örgütüne yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda, 8 kişi gözaltına alındı. Örgütün lideri N.G. operasyon sırasında evinde kendisi için yaptırdığı gizli özel bölmede yakalandı. Örgüt lideri gizli bölmeden elinde silahla çıkarılırken, görevli polis memurunun silahının ateş alması sonucu yaralandı. Hastanede tedavi edilen örgüt lideri, daha sonra gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, kent genelinde organize suç örgütlerine yönelik planlı bir çalışma yürüttü. KOM ekipleri, uzun süren çalışmalar kapsamında, bir grubun 'Uyuşturu ticareti, yağma, kumar oynatma' suçlarını işlediklerini ve 'Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve örgüt faaliyeti kapsamında suç işlemek' suçlarını işlediklerini tespit etti. Gerekli delilleri toplayan KOM, Eskişehir 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nden alınan kararla söz konusu organize silahlı suç örgütüne yönelik operasyon için düğmeye bastı.

KOM ekipleri, ilgili mahkemenin kararı üzerine 9 şüphelinin farklı adreslerine eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda, aralarında örgütün lideri N.G. ile M.G., Y.B., M.A., M.S., M.K., S.A. ve Ş.A. yakalandı. Şüphelilerin iş yeri ve ikametlerinde yapılan aramalarda 3 silah ele geçirildi. Şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Operasyonla ilgili ilginç ayrıntılar da ortaya çıktı. Örgüt lideri N.G.’nin olası bir operasyonlara karşı kendini korumak için evinde gizli bir bölme yaptırdığı belirlendi. Örgüt lideri N.G.'nin operasyon sırasında evindeki gizli bölmeye saklandığı, ancak polisin titiz çalışmasıyla bu durumun ortaya çıkarıldığı ve N.G.'nin yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi. N.G. gizli bölmeden elinde silahla dışarı çıkarken görevli polis memurlarından birinin silahını ateşlemesi sonucu sol kolundan hafifçe yaralandığı, Devlet Hastanesinde yapılan tedavisinin akabinde gözaltına alındığı kaydedildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. CİHAN

Yorumlar