Subatanlılar yazın kuraklık, kışın don nedeniyle suya hasret

Kars’ın merkeze bağlı Subatan köyünde suların donması, vatandaşa zor anlar yaşatıyor.

Google Haberlere Abone ol
Subatanlılar yazın kuraklık, kışın don nedeniyle suya hasret

Kars’ın merkeze bağlı Subatan köyünde suların donması, vatandaşa zor anlar yaşatıyor. İçme suyu bulmakta sıkıntı çeken köylüler, zaman zaman buz tutan derelerden bile su teminine gidiyor. Hayvanların su ihtiyaçlarının da derelerden karşılandığı köyde susuzluk, mağdur ediyor.

Kars’a 35 kilometre mesafede bulunan 150 haneli Subatan köyü, yazın suyun azlığından dert yanan vatandaşlar, kışın da donla mücadele ediyor. Buz tutan derelerde tarım aletleriyle buzları kırarak hayvanlarına su temin etmenin derdine düşen köylüler, donan suları açabilmek için üzeri karla kaplı toprak zeminde ateş yakıp suyun akmasını bekliyor. Yaklaşık 1 aydır tamamen susuzluğa bürünen köyde şimdilerde hem soğukla, hem de susuzlukla mücadele ediliyor.

Köylülerden Şefik Kaya, "1 aydır köyümüzde sular donmuş durumda. Böyle ilkel metodla ateş yakarak suları açmaya çalışıyoruz. O da mümkün değil. Hayvanlarımız da susuz ve perişan haldeyiz. Karı eritip su içiyoruz." diye konuştu.

Engin Alp ise "Sularımız yaklaşık 2 aydır sıkıntılı. İlgilenen yok. Aşağı mahalleye su geliyor. Bizim evler yukarıda olduğu için suyu kapatıyorlar, yukarıya su basmıyor. Basmadığı için de hemen donuyor. Ne yaz su görüyoruz, ne de kışın." şekline konuştu.


CİHAN

Yorumlar