Şubat ayı kültür-sanatla dolu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi şubat ayında birbirinden farklı ve renkli 17 kültür sanat etkinliği düzenleyecek.

Google Haberlere Abone ol
Şubat ayı kültür-sanatla dolu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi şubat ayında birbirinden farklı ve renkli 17 kültür sanat etkinliği düzenleyecek. Konserden tiyatroya, söyleşiden panele kadar pek çok etkinliğin yer aldığı ay boyunca dört ünlü sanatçı da Kayserililerle buluşacak.

Şubat ayının kültür sanat etkinlikleri 1 Şubat Cumartesi günü 'Komşu Kent Türküleri' ile başlayacak. Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde saat 19.30'da başlayacak etkinlikte Sivas, Yozgat, Niğde, Nevşehir ve Kahramanmaraş gibi illerden derlenen türküler, Büyükşehir Belediye Konservatuvarı tarafından seslendirilecek. Programda ayrıca halk oyunları gösterileri de yer alacak.

Büyükşehir Belediyesi şubat ayında dört ünlü sanatçıyı Kayseri'ye getiriyor. Türkiye'nin en tanınmış udisi olan Coşkun Sabah 9 Şubat Pazar günü Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde hayranlarıyla buluşacak. Konser saat 19.30'da başlayacak. 15 Şubat Cumartesi günü ise bir başka ünlü isim Kayseri'de olacak. Ünlü türkücü Onur Şan 15 Şubat Cumartesi günü saat 20.00'de Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde bir konser verecek. Türk tasavvuf müziğinin en ünlü isimlerinden olan Halil Necipoğlu da şubat ayında Kayseri'ye geliyor. Ünlü sanatçı 19 Şubat Çarşamba günü saat 19.30'da Şehir Tiyatrosu'nda konser verecek. Şubat ayının bir başka ünlüsü ise Kayserili Baha olacak. 28 Şubat Cuma günü Kayseri'ye gelecek olan Baha saat 19.30'da Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde hayranlarıyla buluşacak.

-BEŞ AYRI TİYATRO

Şubat ayında tiyatroseverler beş ayrı oyunu izleme şansı bulacak. 6 ve 7 Şubat tarihlerinde Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçıları Büyükşehir Belediyesi'nin daveti üzerine Kayseri'ye gelecek ve Şehir Tiyatrosu'nda saat 19.30'da Mevlana adlı oyunu sahneleyecek. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Topluluğu tarafından 14 Şubat Cuma günü "Aşk Varmış, Yokmuş", 21 Şubat Cuma günü "Yeşil Papağan Limited", 27 Şubat Perşembe günü ise "Maviydi Bisikletim" adlı oyunlar sahneye konulacak. 16 Şubat Pazar ve 23 Şubat Pazar günleri ise çocuklar için "Ali Baba ve Kırk Haramiler" adlı oyun sahnelenecek.

-YAZARLAR ZİRVESİ VE YAZAR OKULU

Şubat ayında Büyükşehir Belediyesi ayrıca hem yazarları bir araya getirecek, hem de yazar okulu açacak. 22 Şubat Cumartesi günü saat 14.00'de Türkiye Yazarlar Birliği ile birlikte 22 Şubat Cumartesi günü yapılacak olan Erciyes Yazarlar Zirvesi'ne, Türkiye Yazarlar Birliği genel merkez yönetimi ve şube başkanları katılacak. Zirvede "Anadolu'da Roman, Roman'da Anadolu" konulu bir panel gerçekleştirilecek. Öte yandan yine Türkiye Yazarlar Birliği ile birlikte Hunat Kültür merkezinde düzenlenen Yazar Okulunun 16 Şubat Pazar günü açılışı yapılacak. Yazar olmak isteyenler, üniversite öğrencileri ve meraklılar Mayıs ayı sonuna kadar her cumartesi günü Hunat Kültür Merkezi'nde Kayserili yazarlarla buluşacak. Şubat ayı etkinlikleri içerisinde ayrıca Murat Özdeniz'in "Etkili İletişim ve İmaj" konulu söyleşisi ile Orhan Kural'ın katılacağı "Çevre" konulu konferans da yer alıyor. Tüm bu etkinlikler ücretsiz olarak izlenebilecek.
CİHAN

Yorumlar