SÜ Tiyatro Topluluğu, çocuk kliniğinde oyun sahneledi

Selçuk Üniversitesi Büyülü Alem Tiyatro Topluluğu üyeleri, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Onkoloji Servisi ve Çocuk Kliniği’nde yatan hasta çocukları ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
SÜ Tiyatro Topluluğu, çocuk kliniğinde oyun sahneledi

Selçuk Üniversitesi Büyülü Alem Tiyatro Topluluğu üyeleri, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Onkoloji Servisi ve Çocuk Kliniği’nde yatan hasta çocukları ziyaret etti. Ziyarette topluluk üyeleri Çocuk Onkoloji Servisi ve Çocuk Kliniği’nde yatan miniklere, kendi yazdıkları ‘Zıpırlar’ adlı oyunlarını sahneledi ve çocuklara boyama kitapları ile çeşitli oyuncaklar hediye etti.

Etkinliği sosyal sorumluluk projesi olarak düzenlediklerini söyleyen Selçuk Üniversitesi Büyülü Alem Tiyatro Topluluğu Başkanı Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği bölümü 3. sınıf öğrencisi Abdullah Kırmızıbiber, gerçekleştirdikleri bu etkinlikle hasta çocukların yüzlerini güldürerek onları birkaç saatliğine de olsa hastane ortamından uzaklaştırmaya çalıştıklarını kaydetti. Sosyal sorumluluk projesine öğrenci arkadaşlarından da destek aldıklarını belirten Kırmızıbiber, "Gökkuşağı’nda açtığımız standımızda üniversite öğrencileri boyama kitapları ve kalemleri ile oyuncaklar getirerek katkıda bulundular. Daha sonra bu yardımları hastanede yatan çocukların isimleri ve yaşlarına göre paketledik. Onkoloji Servisi ve Hastane Okulu’nda oyunlarımızı oynadıktan sonra çocuklara hediyelerini verdik. Topluluk olarak gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretle çocukların yüzlerinde yarattığımız gülümsemenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah en kısa sürede tedavilerini tamamlayarak sağlıklarına kavuşurlar. Hepsine acil şifalar diliyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar