Su kesintileri vatandaşı bezdirdi

Erzurum'da son iki haftadan bu yana yaşanan su kesintileri vatandaşları bezdirdi. Yakutiye ilçesi Cumhuriyet Caddesi'ndeki su borusunun yıllar içerisinde sürekli patlaması ve soruna kalıcı çözüm bulunamaması tepki topluyor. Cumhuriyet Caddesi...

Google Haberlere Abone ol
Su kesintileri vatandaşı bezdirdi

Erzurum'da son iki haftadan bu yana yaşanan su kesintileri vatandaşları bezdirdi. Yakutiye ilçesi Cumhuriyet Caddesi'ndeki su borusunun yıllar içerisinde sürekli patlaması ve soruna kalıcı çözüm bulunamaması tepki topluyor.

Cumhuriyet Caddesi Polisevi kavşağındaki su ana borusu geçen hafta içerisinde patladı. Patlamanın ardından şehir genelinde su kesintisi yaşandı. Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) ekiplerinin müdahalesi sonucu patlak tamir edildi. Ancak yine şehir merkezindeki bazı semtlerde su kesintisi meydana geldi. Vatandaşlar su kesintisinden dolayı Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi.

Su kesintisi nedeniyle mağdur edildiklerini belirten vatandaşlar, çeşmelerden içme suyunu temin yoluna gittiklerini belirterek, "Şehirde su kesintisi yok diyenler Dört Güllü, Yazıcı ve Cennet çeşmelerine gelsinler. Bidonlarla su taşıyanların kim ve neden su taşıdıklarını sorup öğrensinler. Sularımızı akmıyor." şeklinde konuştu.

ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek ise Cumhuriyet Caddesi'ndeki borularda meydana gelen patlama sorunun çelik boru takviyesi ile giderildiğini iddia etti. Ertek, dün sabah saatlerinden itibaren bazı semtlere su verilmeye başlandığını ifade etti. CİHAN

Yorumlar