Su hattı patladı, iki ev zarar gördü

Bolu içme suyu ana isale hattında meydana gelen patlamada iki evde maddi hasar meydana geldi.

Google Haberlere Abone ol
Su hattı patladı, iki ev zarar gördü

Bolu içme suyu ana isale hattında meydana gelen patlamada iki evde maddi hasar meydana geldi. Şiddetli patlamanın etkisiyle metrelerce yükseğe fırlayan asfalt zemin çevreye saçıldı. Mahalle sakinleri korku dolu anlar yaşadı.

Bolu’da Salıbeyler Mahallesi Yaylalar Caddesi üzerinde bulunan içme suyu ana isale hattında akşam saatlerinde büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle metrelerce havaya fırlayan asfalt zemin çevrede bulunan iki evde maddi hasar oluşmasına neden oldu. Basınçla birlikte cadde boyunca aşağı doğru akan su, yolun trafiğe kapanmasına neden oldu. Patlamanın şokunu üzerinden atamayan mahalle sakinleri durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.

Bolu Belediyesi zabıta ekipleri ve itfaiye ekipleri olay yerinde güvenlik önlemleri alarak çalışma başlattı. Patlama sonrası yaklaşık 4 metre derinliğinde ve 6 metre çapında çukur oluştu. Mahallelerinde yaşanan üçüncü patlama nedeniyle korku dolu anlar yaşayan bir vatandaş yeteri kadar önlem alınmamasını eleştirdi. Evinin bodrum katı sular altında kalan ve bahçe duvarı yıkılan bir başka mahalle sakini ise patlamadan kıl payı kurtulduğunu belirtti. Bazı mahalle sakinleri de önceki patlamalar nedeniyle oluşan zararlarının ödenmediğini söyledi.

65 DEFA PATLAMA MEYDANA GELDİ

Gölköy Barajı'nda biriken suları su terfi istasyonunda bulunan 7 pompa vasıtası ile Kılıçarslan Mahallesi sınırları içerisinde bulunan temiz su arıtma tesisine pompalanan ve arıtılan suları şehir içi içme suyu şebekesine bağlayan tesiste bugüne dek 65 kez patlama meydana geldi.

BOLU BELEDİYESİ VE İLLER BANKASI POLEMİK YAŞADI

Şehrin su ihtiyacını karşılayan Gölköy Baraj Gölü'nden şehrin değişik noktalarına uzanan su isale hattında kurulduğundan bu yana 65 kez patlama meydana gelmişti. Çoğu büyük maddi zararlara neden olan patlamalar ile ilgili Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, “Bolu Belediyesi'nden kaynaklanmayan yanlışlardan dolayı defalarca patlayan ve Bolu’da su sıkıntısına sebep olan olumsuzluklardan dolayı Bolu halkından özür diliyorum. Bu konunun sorumlusu olan İller Bankası hakkında avukatlarıma dava açmaları için talimatlarımı verdim.” ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN BAYRAKTAR CEVAPLADI

Yaşanan gelişmeleri Meclis gündemine taşıyan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ise su isale hattında meydana gelen patlamaların akıbetinin ortaya çıkması için Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a cevaplaması için soru önergesi vermişti. Özcan, su isale hattındaki patlamalardan hangi kurumun sorumlu olduğunun cevabını istemişti. Ayrıca Tanju Özcan Bolu Belediyesi'nde İller Bankası aleyhine açılmış bir dava olup olmadığını da bakanlığa verdiği soru önergesinde açıklanmasını talep etmişti. Özcan’ın verdiği soru önergesi yazılı olarak cevaplandırılmıştı.

ÇELİK BORU YERİNE CTP BORU KULLANILDI

Yazılı olarak verilen cevapta herhangi bir davanın söz konusu olmadığı belirtilmiş, ihale öncesi belediye tarafından çelik boruların CTP boru olarak değiştirilmesi istendiği belirtilmişti. CİHAN

Yorumlar