Su depolarını temizlemeyenler hakkında işlem yapılacak

Kayseri İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, apartman, hastane, öğrenci yurtları, okullarda, dershanelerde, toplu gıda üretim ve satışının yapıldığı yerlerde, otellerde ve alış veriş merkezlerindeki 6 ayda bir su depolarında temizlik yaptırmayanlar...

Google Haberlere Abone ol
Su depolarını temizlemeyenler hakkında işlem yapılacak

Kayseri İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, apartman, hastane, öğrenci yurtları, okullarda, dershanelerde, toplu gıda üretim ve satışının yapıldığı yerlerde, otellerde ve alış veriş merkezlerindeki 6 ayda bir su depolarında temizlik yaptırmayanlar hakkında işlem yapılacağını duyurdu.

Kayseri Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı Başkanlığı’nda toplanarak Halk Sağlığı alanında önemli olan gündemindeki konuları görüşerek bazı kararlar aldığını duyurdu. Dr. Yunus Karadağ, alınan kararlar doğrultusunda, apartmanlarda, hastanelerde, öğrenci yurtlarında, okullarda, dershanelerde, toplu gıda üretim, satış ve tüketim yerlerinde, otellerde, AVM’lerde kullanılan su depolarının yetkililerince 6 (altı) ayda bir depo temizliğini yaptırmaları gerektiği ve yaptırmayanlar hakkında işlem yapılacağı yönünde olduğunu ifade etti.

Toplantıda, su depolarında temizliğin yapılması ve temizliğin yapıldığına dair denetimlerin nasıl yapılacağı konusunda da kararlar alındı. Ayrıca, su satışları ile ilgili suların ambalajlanması, nakil araçları, nakil şartları, satış yerlerinde suyun bulundurulduğu mekanla ilgili de yapılması gerekenler toplantıda konuşularak alınacak önlemlerle ilgili kararlar oluşturuldu.

Ayrıca toplantıda, su deposu temizliği yaptırmayan kişi, kuruluş ile şirketlere 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince, İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğe aykırı hareket edenler hakkında 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun ve 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu hükümlerine göre işlem yapılmasına yönelik oy birliği ile kararlar alındığı açıklandı.

CİHAN

Yorumlar