Su boruları patlayan ev, buz tuttu

Muş’ta yalnız yaşayan 65 yaşındaki İclal Toplu’ya ait evin zemini, su borularının patlaması sonucu buz tuttu.

Google Haberlere Abone ol
Su boruları patlayan ev, buz tuttu

Muş’ta yalnız yaşayan 65 yaşındaki İclal Toplu’ya ait evin zemini, su borularının patlaması sonucu buz tuttu. İtfaiye ekipleri buz tutan evi 5 saatte temizleyebildi.

Muş'ta bir hafta önce Zafer Mahallesi'nde yalnız yaşadığı evinden oğlu Bilal Toplu'nun evine giden İclal Toplu, döndüğünde su borularından birinin soğuktan patladığını ve evin zemininin tamamen buz tuttuğunu gördü. Geceleri hava sıcaklığının sıfırın altında 24 dereceye kadar düşmesi nedeniyle patlayan borudan akan suyun kısa sürede mutfak, banyo, tuvalet, salon ve oturma odasına yayılıp donduğu, evin tabanının 5-10 santimetre kalınlığında buzla kaplandığı belirtildi. Kapının arkasında oluşan buz tabakası nedeniyle evine giremeyen İclal Toplu'nun çağırdığı oğlu ve torunları, balkondaki pencereden girip kazma ve kürekle buzları kırmaya başladı. İki gün uğraşmalarına rağmen her taraf buz tuttuğu için fazla yol alamayan Toplu'nun yakınları, bu kez itfaiyeden yardım istedi. İtfaiye ekipleri, İclal Toplu'nun evindeki buzları 400 kilo ağırlığında olan ve mazotla çalışan bir makineyle 5 saatte çözebildi. İclal Toplu'nun komşuları, hayatlarında böyle bir şeye ilk kez tanıklık ettiklerini belirterek, "Ev buz pistini andırıyordu. Görünce hepimiz şaşırdık. Artık korkumuzdan evde sobayı 24 saat yakıyoruz." dedi.

İtfaiye personelinden Akif Bahçıvan da, "Hayatımda birçok eve girip donan su borularını açmıştım ama böylesini görmemiştim. Evin buzlarını 5 saatte çözebildik." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar