Su ararken petrol buldular!

Güzelöz köyünde çiftçi Servet Çelik'in yaptığı sondaj çalışmasında 80 metre derinlikte su yerine petrol çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Su ararken petrol buldular!
 Güzelöz köyünde çiftçi Servet Çelik'in yaptığı sondaj çalışmasında 80 metre derinlikte su yerine petrol çıktı.Çelik, yaptığı açıklamada, tarlasında suya ihtiyaç olduğunu belirterek, "Üzüleyim mi, sevineyim mi bilmiyorum" dedi.
"PETROL ZENGİNİ OLALIM"
Kuyudan petrol çıkınca çok şaşırdığını dile getiren Çelik, şunları söyledi: "Tapulu tarlamızda su sorunu yaşadığımız için su sondajı yapmaya karar verdik. Sondaj 80 metreye ulaşınca yoğun su beklerken petrol fışkırdığını gördük. Önce sevindik sonra üzüldük. Bu durum çile haline geldi, çünkü tarlanın petrole değil suya ihtiyacı var. Eğer sulama yapamazsak bir yıl boyunca verdiğimiz emek boşa gidecek. Su çıkarmak için yaklaşık 15 bin liraya yakın paramız gitti. Bu duruma sevinelim mi üzülelim mi bilemiyoruz. Biz de istiyoruz petrol zengini olalım ama şu an suya ihtiyacımız var." Kuyuda araştırma yapan Jeoloji Yüksek Mühendisi Ümit Işık, sıvının sızma petrol olabileceğini söyledi.

Işık, şöyle konuştu: "Kuyuya baktığımda petrol veya petrol türevi bir hidrokarbon olduğunu gözlemledim. Kuyudan çıkarılan ürünün oda sıcaklığında alev aldığı ve bu durum da petrol veya petrol türevi olduğuna bir kanıt niteliği taşıyor. Ürünün tam olarak ne olduğunu belirlemek için aldığımız numune analiz edilecek." Bölgede sık sık benzeri durumlarla karşılaştıklarını da aktaran Işık, "Bölgemizde çok sayıda sıvı ve katı petrol sızıntısı bulunuyor. Bu da bize bu alanlarda petrol olabileceğine güçlü bir işaret niteliği taşıyor" dedi.

Yorumlar