Stuttgart Televizyon Kulesi 2015’te açılacak

Mart ayından bu yana kapalı olan televizyon kulesi Stuttgart Fernsehturm’un 2015 yılında açılması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Stuttgart Televizyon Kulesi 2015’te açılacak

Mart ayından bu yana kapalı olan televizyon kulesi Stuttgart Fernsehturm’un 2015 yılında açılması bekleniyor. Kullanım hakkı Südwest Rundfunk’a (SWR) ait olan ve 1956'da yapılarak dünyanın ilk televizyon kulesi olarak tarihe geçen Stuttgart'ın simgelerinden Fernsehturm, yangın yönetmeliği ile ilgili sıkıntılardan dolayı ziyarete kapatılmıştı. Açıklamalara göre kulenin asansörü ve komple tadilatı 2003 yılında yapıldı. Yaklaşık 320 gündür ziyaretçilere kapalı olan televizyon kulesi çelik ve betondan yapılma ilk yapı olma özelliğini de taşıyor. Sepet şeklindeki tipik kulesi panaromik bir görüntü sunuyor.

Tamamı 217 metre olan Stuttgart’daki televizyon kulesi, örnekleri arasında dikkat çekenlerden. İstatistiklere göre yapılışından kapatılana kadar 27 milyon ziyaretçiyi ağırladı. Yangın çıkış yolu ile ilgili sorunlar nedeniyle kapatılan kule kapatıldığından bu yana 2,1 milyon Euro zarar etti. 3 bin ton ağırlığındaki kulenin öngörülen restorasyon için bir türlü finansman konusunda uzlaşamayan taraflar önceki gün bir araya gelerek çözüm aradı.

Ziyaretçilere beklenen müjde Stuttgart Büyükşehir Belediye Başkanı Fritz Kuhn (Yeşiller) ve SWR Müdürü Peter Boudgoust’dan geldi. Yangın koruma için gerekli tadilatlara Stuttgart Büyükşehir Belediye ve SWR 1,2 Milyon Euro'luk ortak bütçe ayıracak. Bu anlaşma gününün Stutttgartlılar için önemli bir gün olduğunu vurgulayan Stuttgart Büyükşehir Belediye Başkanı Fritz Kuhn restorasyon çalışmalarının 2015 yılı ortalarında bitirileceğine dikkat çekerek açılışta büyük bir kutlama yapacaklarını belirtti. CİHAN

Yorumlar