Stuttgart Belediyesi’nin günlük masrafı 7 milyon Euro

Yeşiller’in tarihinde ilk kez iktidar olduğu Baden-Württemberg’de yine ilk defa kazandığı Büyükşehir Belediyesi olan Stuttgart Belediyesi’nin günlük masrafı yaklaşık 7 milyon Euro. Bir gazetenin yaptığı araştırmada belediye mevcut...

Google Haberlere Abone ol
Stuttgart Belediyesi’nin günlük masrafı 7 milyon Euro

Yeşiller’in tarihinde ilk kez iktidar olduğu Baden-Württemberg’de yine ilk defa kazandığı Büyükşehir Belediyesi olan Stuttgart Belediyesi’nin günlük masrafı yaklaşık 7 milyon Euro.

Bir gazetenin yaptığı araştırmada belediye mevcut duruma göre bütçe yükünü ancak borçlanma ile giderebiliyor. 2011 yılı baz alınarak yapılan hesaplamada belediyenin sabit harcamalarındaki artışa da yer verildi. Buna göre başlıca ödeme kalemleri olan personel ödemeleri 2,8 milyon, anaokulları 860 bin, yol bakım giderleri 455 bin, işsizlik ödemeleri 350 bin, itfaiye 150 bin ve bunun dışındaki sabit harcamaların günlük toplamı 7 milyon Euro olarak bilançoda yer alıyor.

Masraf kalemlerindeki en önemli artışlardan birinin yüzde 45 oranla anaokulları ile ilgili masraf artışları olduğu görülüyor. Bilançoya göre belediyenin masrafları karşılayabilmesi için 2018 yılına kadar yarım milyar Euro civarında borçlanmaya gitmesi bekleniyor. Belediyenin yeni dönemde personel konusunda tenkisata gittiği biliniyor. Ancak bunun devam edip etmeyeceği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Bunun yanı sıra belediyeye yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre çevre duyarlılığından dolayı başlatılan bazı uygulamaların da belediye bilançosuna artı yazdırmaya başladı.

Bu durum şehir içinde park yerlerinin tamamının ücretli olmasının hava kirliliğinin önlenmesine katkı sağlaması ve toplu taşım tercihini artırması ile örneklendirildi. Yerel seçilmeden sonra oluşan yeni belediye meclisinin borçlanmaya nasıl bakacağı ise merak konusu. CİHAN

Yorumlar