STSO, Ekonomi Bakanlığı'na başvurdu‏

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) 'Yatırımlarda Devlet Yardımları' adı altında sağlanan sigorta primi işveren hissesi desteği, sigorta primi desteği ve vergi indirimi desteklerinin 31 Aralık 2014 tarihine kadar uzatılması için Ekonomi Bakanlığı’na yaz.

Google Haberlere Abone ol
STSO, Ekonomi Bakanlığı'na başvurdu‏

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) 'Yatırımlarda Devlet Yardımları' adı altında sağlanan sigorta primi işveren hissesi desteği, sigorta primi desteği ve vergi indirimi desteklerinin 31 Aralık 2014 tarihine kadar uzatılması için Ekonomi Bakanlığı’na yazılı başvuruda bulundu.

Siirt’in işsizlik oranının en yüksek olduğu iller arasında yer aldığının belirtildiği başvuru dilekçesinde TRC3 bölgesinin daha çok yatırım alması ve bu yatırımların istihdama katkı sağlaması için teşvikten maksimum oranda yararlanılmasının önemli olduğu belirtildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu, çözüm süreciyle birlikte yatırımcı sayısındaki artışa dikkat çekilen başvuru dilekçesinde, yatırım başvurularında artışın olduğu ancak müteşebbislerde yatırım yapma fikirlerinin sürecin devam etmesi gerekçesiyle sürekli ertelendiğini söyledi.

Güven Kuzu’nun imzasıyla yapılan başvuruda “Ülkemizin son 30 yılını, büyük miktarda bütçesini ve insanlarını kaybetmesine sebebiyet veren sorunun çözüm sürecinin Sayın Başbakanımız tarafından başlatılması tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de sevinç ve heyecanla karşılanmıştır. 1980'li yılların başından beri ülkenin en can yakıcı meselesi olan sorunun çözüm sürecinin başlaması ve hükümetimizin uygulamaya koyduğu en son teşvik sistemine olan yoğun ilgi bu bölgenin ve ülkemizin geleceğinin ne kadar parlak olduğunun bir göstergesidir." ifadelerine yer verildi. CİHAN

Yorumlar