STK'lardan sağduyu açıklaması

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki sivil toplum kuruluşları(STK), HDP binasının açılışının protesto edilmesiyle başlayan olaylara karşı ortak basın bildirisi yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
STK'lardan sağduyu açıklaması

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki sivil toplum kuruluşları(STK), HDP binasının açılışının protesto edilmesiyle başlayan olaylara karşı ortak basın bildirisi yayınladı. Huzurun bozulmasından rahatsız olduklarını dile getiren 7 STK temsilcisi, olayların demokratik şekilde önlenmesi gerektiğini savundu.

Fethiye'de bulunan sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Meslek Kuruluşları Güçbirliği'nden Fethiye'de yaşanan olaylar hakkında ortak açıklama yapıldı. Ortak açıklamada Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Fethiye Pazarcılar Odası, Fethiye Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Fethiye Otomobilciler ve Şoförler Odası,Esnaf Kefalet Kooperatifi temsilcileri hazır bulundu. Fethiye SMMM Odası Başkanı Yaşar Bildirici tarafından okunan bildiri ile sağduyu çağrısı yapıldı. Vatandaşların yasalar çerçevesinde hareket etmeye davet edildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ülkemizin hiçbir yerinde yaşanmasını istemediğimiz provokatif olayların 09 Mart 2014 tarihinde ilçemizde meydana gelmesine üzülerek tanık olduk. Bir dünya kenti olan Fethiyemizin huzurunun bozulmasından tüm Fethiyeliler olarak son derece rahatsızız. Kaymakamlığımızın ve Emniyet güçlerimizin yerinde müdahaleleri ile olaylar, büyümeden kontrol edilebilmişse de, dileğimiz sosyal medyada günler öncesinden örgütlenen bu olayların meydana gelmeden önce geniş güvenlik tedbirlerinin alınması ve bu olayların demokratik yöntemlerle önlenmesidir. Biz bugün burada tüm sivil toplum örgütleri olarak halkımızı yasalar çerçevesinde hareket etmeye davet ediyoruz. Her türlü görüş ve düşüncelerimizi demokratik hukuk devletine yakışır biçimde ancak yasal sınırlar ve koşullar çerçevesinde ifade etmekten yana olduğumuzu önemle belirtmek isteriz. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yasalara uygun hareket etmeyen hiçbir hareketi desteklemiyoruz." CİHAN

Yorumlar