STK’lardan bayrak indirilmesine sert tepki

Ülkücü İşçiler Derneği Elbistan Şubesi Başkanı Murat Doğan, son günlerde Güneydoğu’da yaşanan olaylar ve Türk bayrağının indirilmesiyle ilgili süreci değerlendirdi. Doğan yaptığı açıklama da “12 yıllık siyasi iktidarın bölücülerle...

Google Haberlere Abone ol
STK’lardan bayrak indirilmesine sert tepki

Ülkücü İşçiler Derneği Elbistan Şubesi Başkanı Murat Doğan, son günlerde Güneydoğu’da yaşanan olaylar ve Türk bayrağının indirilmesiyle ilgili süreci değerlendirdi.

Doğan yaptığı açıklama da “12 yıllık siyasi iktidarın bölücülerle yürüttüğü müzakerenin terörü durdurmadığı gibi onlara zaman ve cesaret kazandırmıştır. Bütün Türk milletinin gözü önünde o bölgelerde Türk devletinin etkisi ve gücü gitgide azalırken bölücü unsurların faaliyetleri her gecen gün bir adım daha ileri gitmektedir. Bölücü örgüt mensupları gayet rahat bir şekilde o bölgede yol ve kimlik kontrolü yapmaktadırlar. Dağlarda ve tepelerde örgüt paçavraları bulunmaktadır. Diyarbakır-Bingöl karayolunu günlerce kapatmışlardır. Askerimizin ve polisimizin müdahalesi biber gazı sıkmaktan öteye geçmemiştir. Çözüm süreci denilen yıkım sürecinden dolayı aldıkları emir bu yöndedir. O hainler ise askerimize ve polisimize Kaleşnikof silahlarla saldırmaktadır. Türkiye Cumhuriyetinin varlığını hiçe saymışlar, bölücü unsurlar o bölgeyi kendi kontrolleri altına almışlardır” dedi.

Türk Eğitim-Sen Elbistan Temsilcisi Musa Demir ise “Bağımsızlığımızın sembolü bayrağımıza yapılan bu saldırıyı lanetliyor, bu rezalete seyirci kalan tüm kişi, kurum ve kuruluşları kınıyorum” ifadesini kullandı. Demir, şunları söyledi: “Geçtiğimiz gün, PKK’lı teröristler Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’nda asılı bulunan Türk bayrağını indirmişlerdir. Askeri bölgenin içine girip bayrağımızı indiren hainlere güvenlik güçlerimiz herhangi bir müdahalede bulunmamıştır. Bayrak, bir milletin varlığının ve bağımsızlığının sembolü, tarihinin hatırasıdır. Bayrağın değeri, yapıldığı kumaşla değil, dalgalanması için ödenen bedelle ölçülür. Türk bayrağı dışında rengini, milletinin kanından almış başka bir bayrak yoktur. Biz, bayrak denince Ulubatlı Hasan’ı biliriz; kınalı kuzularımızı biliriz. Kurtuluş Savaşı’nda “Ölürsem kefenim olur” diyerek göğsünde bayrak taşıyan kahramanlarımızı hatırlarız.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar