STK’lardan Başbakan’a: Milli iradenin yetkileri bürokrasiye devredilmemeli

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, aralarında Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi Türkiye Kanadı Başkanı Bendevi Palandöken, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da bulunduğu bazı sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini kabul etti.

Google Haberlere Abone ol
STK’lardan Başbakan’a: Milli iradenin yetkileri bürokrasiye devredilmemeli

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, aralarında Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi Türkiye Kanadı Başkanı Bendevi Palandöken, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da bulunduğu bazı sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini kabul etti. Görüşme öncesi açıklama yapan Bendevi Palandöken, “Bizler, milli iradenin öneminin farkındayız. Milli iradenin elindeki yetkiler taktir yetkisi bürokrasiye devredilmemelidir. Ülkemizin geleceği açısından önemli yasal düzenlemeler yapılırken bu hususa dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki programı kapsamında, Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi Türkiye Kanadı Başkanı Bendevi Palandöken, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile KESK, DİSK, Hak-İş, Memur-Sen gibi sendika ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini Dolmabahçe’deki Başbakanlık çalışma ofisinde kabul etti. Kabul öncesi Bendevi Palandöken, ortak basın açıklamasını okudu. Palandöken, “Türkiye bir seçim sürecini daha geride bıraktı. Yerel seçimler bitti. Milli irade tecelli etti, seçim sandığı işlevini bir kez daha başarılı bir şekilde yerine getirdi. Şimdi ilk halk oyuyla cumhurbaşkanını seçeceğiz. Sonra da genel seçimler olacak. Siyaset dolu bir dönemi geride bırakıyoruz. Bu siyaset gündeminin ardından herkesin kendi işine yoğunlaşabilmesi için siyasi ortamın bir an önce yumuşatılmasının son derece önemli olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Kimse geleceğinden endişe etmek istemiyor.” diyen Palandöken, “Yaptığımız çalışmalar dünün olumsuz etkisini hisseden üyelerimizin gelecek aylar için son derece iyimser olduğunu gösteriyor. Bu iyimserliği destekleyecek em önemli etki siyasette gözle görülebilen bir yumuşama ortamı olacaktır.” şeklinde konuştu.

‘SÜRECİNDEKİ KARARLILIK SÜRDÜRÜLMELİ’

Dışardan gelecek negatif iktisadi etkileri bertaraf edebilmek için Türkiye’nin huzurlu bir siyasi ortama ihtiyaç duyduğunu anlatan Palandöken, Başbakan’a hitaben şöyle devam etti: “Bunu istemek için size geldik. Bundan sonra da diğer siyasi parti liderlerini ziyaret edeceğiz. Bizler Türkiye’de gündemin artık ekonomi olması gerektiğini düşünüyoruz. Sosyal devlet niteliğimize uygun sosyal politikalara ağırlık verilmesi gerektiği inancındayız. Türkiye’nin geleceğine ilişkin iyimserliğimize destek vermenizi diliyoruz. Avrupa Birliği sürecindeki kararlılık sürdürülmelidir. Yeni anayasa arayışımızla gündeme gelen daha fazla özgürlük daha fazla demokrasi ve daha fazla hukuk sürecinin devam ettirilmesini yürekten istiyoruz.”


CİHAN

Yorumlar