STK'lar ile muhtarlar bir araya gelerek fidan dikti

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum örgütleri bir araya gelerek köylerde fidan ekimi gerçekleştirdi. 4 köyde dikilen fidanlar köylülere teslim edildi. Dikim çalışmalarına çocuklarda katıldı. Dikilen fidanlara can suyu...

Google Haberlere Abone ol
STK'lar ile muhtarlar bir araya gelerek fidan dikti

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum örgütleri bir araya gelerek köylerde fidan ekimi gerçekleştirdi. 4 köyde dikilen fidanlar köylülere teslim edildi. Dikim çalışmalarına çocuklarda katıldı. Dikilen fidanlara can suyu verildi.

Kızıltepe Aktif Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (KASGİAD), Mezopotamya Köy ve Çevre Derneği (Mez-Köy-Der) organizasyonu ile Büyük Boğaziye, Gönlünce, Köprübaşı ve Körsu köylerinde fidanlar dikildi.

Bahar ayında fidanların ekildiğini hatırlatan muhtarlar yeşillendirme çalışması yaptıklarını söyledi. Yaz aylarının kurak ve sıcak geçmesine rağmen yeterince ağaçlandırmanın yapılmadığını hatırlatan Büyük Boğaziye köyü Muhtarı Seyfettin Çiftçi, dikilen ağaçların büyümesi ile bundan istifade edileceğini ve toplumda bir bilinç oluşacağını belirti.

Çifçi, ”Ağaca ihtiyacımız var. Bu faaliyet toplum için, köyler için güzel oluyor. Halkımız inşallah ağaç diker.” şeklinde konuştu.

Mez-Köy-Der Başkanı Halit Aydoğan, 4 köyde gerçekleştirdikleri fidan dikiminin teşvik amaçlı olduğunu söyledi.

KASGİAD Başkanı Seyithan Karaozan ise, geniş arazilere sahip ilçede yeşil alan eksiği bulunduğunu belirterek, ağaç dikilmesinin önemine değindi.

CİHAN

Yorumlar