STK'lar çirkin yakıştırmaları kınadı

Giresun'da iş dünyasından eğitime kadar çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 24 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, son günlerde Hizmet Hareketi’ne yönelik çirkin yakıştırmalardan dolayı büyük bir hayal kırıklığı içinde olduklarını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
STK'lar çirkin yakıştırmaları kınadı

Giresun'da iş dünyasından eğitime kadar çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 24 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, son günlerde Hizmet Hareketi’ne yönelik çirkin yakıştırmalardan dolayı büyük bir hayal kırıklığı içinde olduklarını bildirdi.

Son günlerde yaşanan olaylardan dolayı Giresun İş Hayatı Dayanışma Derneği’nde (GİŞHAD) düzenlenen basın toplantısında STK’lar adına konuşan GİŞHAD Başkan Vekili Nevzat Bük, hiçbir somut delile dayanmayan sadece hukuksal olarak değil, basın ahlaki açısından da sorunlu iddialarla son derece ciddi ve kabulü mümkün olmayan suçlamalarla karşı karşıya olunduğunu belirtti.

Ülkemizin gelişmesi ve yükselmesi adına müspet hareketi kendine ilke edinerek topluma faydalı fertler yetiştiren ve toplum yararına atılan her olumlu adıma destek veren Hizmet Hareketi’ne bu günlerde yöneltilen haksız ve mesnetsiz iddialar olduğunu belirten Bük, bu durumun sivil toplum kuruluşları olarak kendilerine üzüntü verdiğini söyledi. Nevzat Bük şunları dile getirdi: "Son zamanlarda kamuoyunu meşgul eden dershanelerin kapatılması, fişleme iddiaları ve yolsuzluk operasyonlarının merkezinden saptırılması ile Hizmet Hareketi yıpratılmak ve zan altında bırakılmak istenmektedir. Bu kurumların, ülkemizde ve dünyada yaptığı faaliyetlerle, insani değerler etrafında mutabakat sağladığı, toplumsal barışı tesis ettiği ve dünyanın her yerinde problem teşkil eden sefalet, cehalet, terör, haksızlık ile mücadele ettiği herkes tarafından görülmektedir. Buna rağmen, 17 Aralık’ta başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu neticesinde ortaya çıkan iddiaların araştırılması ve üzerine gidilmesi gerekirken tüm bu yolsuzluk ve rüşvet iddiaları bir kenara bırakılarak Hizmet Hareketi’nin hedef haline getirilmesi ve bir karalama kampanyası başlatılarak çeşitli ithamlarda bulunulması bu camiaya gönül veren insanları derinden yaralamaktadır.”

Dünyanın 160 ülkesinde faaliyet gösteren, Türkçeyi bir dünya dili haline getiren, Türk bayrağını şerefle o ülkelerde dalgalandıran Türk okullarının hedef gösterilmesinin de doğru olmadığını belirten Bük, sözlerine şöyle devam etti: "Bu eğitim kurumlarının kendisine emanet edilen nesle ideal insan olmayı öğretirken, toplumu ve gönüllülerini yaralayan ifadelerle yaftalanması oldukça üzüntü vericidir. Allah rızasına kilitlenmiş, bir ilim ve fikir insanı olan, hayatta herhangi bir makam, mevki, maddi çıkar ve siyasi hedef içinde olmayan; dolayısıyla savaşla, tuzakla, operasyonlarla, kirli oyunlarla hiçbir ilgisi bulunmayan Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'nin örgüt lideri olarak gösterilmesi hayret vericidir. Dünyaya mal olmuş, toplumun büyük bir kesimi tarafından desteklenen Hizmet Hareketi'nin, bin yıllık devlet geleneği ile bağdaşmayan bir üslupla muhatap alınması akıllara ziyan bir yaklaşım tarzıdır. Hizmet evlerinin ‘in’, hizmete gönül verenlerin ‘örgüt ve çete’ gibi gösterilmesi ve Haşhaşi’lere benzetilmesi bu yaklaşım tarzının bir ürünüdür.”

Yaşanan bu olumsuz tablonun değişmesi adına temennilerinin toplumun gönlünde yer edinen insanlara ve kurumlara iftira atılmaması, haksız ithamlarda bulunulmaması olduğunu ifade eden Bük, oluşturulan gerginliğin toplumda kutuplaşmaya sebep olmaması için her kesimi kucaklayıcı ve uzlaştırıcı bir tavır sergilenerek ortamın yumuşatılmasının tüm muhatapların vazifesi olması gerektiğini sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar