Steven Seagal: Ramazan ayının güzelliğini yaşamak istiyorum

Aksiyon filmlerinin ünlü yıldızı Steven Seagal, blues konseri için Türkiye'ye geldi. Seagal, Ramazan ayında İstanbul'da olmaktan mutluluk ve şeref duyduğunu belirterek, "Ramazan'ın da verdiği ruhani ortamda sakin, nefes alarak, biraz da İstanbul'un...

Google Haberlere Abone ol
Steven Seagal: Ramazan ayının güzelliğini yaşamak istiyorum

Aksiyon filmlerinin ünlü yıldızı Steven Seagal, blues konseri için Türkiye'ye geldi. Seagal, Ramazan ayında İstanbul'da olmaktan mutluluk ve şeref duyduğunu belirterek, "Ramazan'ın da verdiği ruhani ortamda sakin, nefes alarak, biraz da İstanbul'un havasını da içimize çekmek istiyoruz. Burayı çok güzel buldum ve Ramazan ortamının güzelliğini de yaşamak istiyorum." dedi.

Oyunculuğu ile Holywood’un önde gelen aktörleri arasında yer alan Seagal, Thunderbox Avrupa turnesi kapsamında bu akşam Harbiye Açıkhava’da vereceği konser öncesi basın toplantısı yaptı. Blues müzikleri ile kendisinden söz ettiren Seagal, kariyerinin bu farklı sayfasını anlatmak ve sahne ile ilgili düşüncelerini paylaşmak için Türk basın mensuplarının sorularını cevapladı. Ramazan'dan Osmanlı tarihine ve Türk yemeklerine kadar pek çok soruya cevap veren Seagal "Ben zaten Moğol'um tarihte de Moğollarla Türkler içi içe geçmiştir. Ama bir de hanımımın bir Türk soyu var." dedi.

Türkiye'ye gelmeden önce Türk tarihini Cengiz Han'dan itibaren okuduğunu belirten Steven Seagal, "Cengiz Han ile Çin arasındaki savaşlardan başlayarak okumaya başladım .Türk tarihini Osmanlı tarihini okuyarak buraya geldim." dedi. Seagal, Ramazan ayı ile ilgili bir soruya da dikkat çeken bir cevap verdi. Seagal, "Ramazan'ın da verdiği ruhani ortamda sakin, nefes alarak, biraz da İstanbul'un havasını da içimize çekmek istiyoruz. Burayı çok güzel buldum ve Ramazan ortamının güzelliğini de yaşamak istiyorum." ifadesini kullandı.

Konserlerindeki repertuar hakkında bilgi veren Seagal, zaman zaman değişiklikler yaptıklarını ancak ana olarak bir temalarının bulunduğunu hatırlatarak, "Orada bir ruhaniyet var. Bütün ırklar, renkler, kültürler ve fikirlerin birbirlerine saygısını ortaya çıkarmak için, sevgiyi ortaya çıkarmak için farklı renkleri bir arada sunmak istiyoruz. 'My God' isimli bir şarkı var. O şarkıda aslında şiddeti ve aslında terörü eleştirmek için bir arada yaşamanın nasıl olabileceğini göstermek için yazılan bir şarkı. O şarkının teması aslında bütün turu da kapsıyor." dedi.

Türk müziğine karşı ilgisinin olduğunu ve gittiği ortamlarda dinlemek istediğini belirten Seagal, Mevlana ve sufi müzik hakkında, "Mevlana anlayışını zaten kendi içimde barındırıyorum. Onunla birlikte ortaya çıkan o tasavvufi müziği de çok seviyorum. Türk müziği ile kendi müziğimi bundan sonraki albümlerinde kombine etmeye niyetim var." ifadelerini kullandı.

Çekim hazırlıkları yaptıkları film hakkında da kısa bilgi veren Segal, "Aksiyon filmlerinde biz aksiyon yapmak için para alıyoruz. Filmde özel kuvvetlerden emekli bir kişinin bir kasabada yerel mafya ile mücadelesi anlatılıyor. Yerel polis orada gücü elde tutamayınca bu adam gücü elinde tutmaya çalışıyor." dedi.

Seagal, set mi sahne mi daha heyecanlı şeklindeki soruya da "Konserin heyecanı ve elektriği çok güçlü. Film seti çok sakin sessiz ortamlardır, bir heyecan yoktur orada. Konserdeki heyecanı hiç bir yerde bulamıyoruz tabi." cevabını verdi.

CİHAN

Yorumlar