Statlarda özel güvenlikçilerin mağduriyetinin önlenmesi için suç duyurusu

Özel Güvenlik Teşkilatı Mensupları Derneği (OGTM), statlarda görev yapan özel güvenlik mensuplarının mağduriyetlerinin önlenmesi için Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Statlarda özel güvenlikçilerin mağduriyetinin önlenmesi için suç duyurusu

Özel Güvenlik Teşkilatı Mensupları Derneği (OGTM), statlarda görev yapan özel güvenlik mensuplarının mağduriyetlerinin önlenmesi için Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, "Yasa hükümlerinin uygulanması ve gerekli önlemlerin alınması için Özel Güvenlik Teşkilatı Mensupları Derneği olarak Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına yasa hükümlerini uygulanması ve uygulamayanlar cezalandırılması hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur." denildi.

Merkezi Eskişehir'de OGTM'den yapılan açıklamada, uzunca bir süreden beri spor salonlarında ve statlarda yapılan sportif müsabakalarda spor kulüplerinin hizmet satın almak sureti ile buraların güvenlikleri özel güvenlik marifeti yapıldığı belirtildi.

"6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun ve Uygulama Yönetmeliği çerçevesinde özel güvenlik görevlileri statlarda görev yapıyor." ifadesinin kullanıldığı açıklamada, şöyle denildi: "Yasanın Uygulama Yönetmeliğinin 4. üncü Maddesinin J fıkrasında ise, spor müsabakalarında görev alacak olan özel güvenlik görevlilerini şöyle tanımlamaktadır; İlgili mevzuatta belirtilen görev ve yetkilere haiz, spor güvenliği alanında gerekli eğitimi almış, spor alanının birinci güvenlik çemberinden itibaren iç güvenliğinden sorumlu kişiler, olarak tanımlamaktadır. Ancak bu tanımaya uyan hiçbir güvenlik görevlisinin olmadığı savunuluyor."

Statlarda görev alan özel güvenlik görevlilerine bu eğitimin verilmediğinin vurgulandığı, dolayısıyla çok açık bir şekilde suç işlendiğinin vurgulandığı açıklamada, "Özel güvenlik görevlilerinin temel ve yenileme eğitimlerinde alacağı eğitimler 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde belirtilmiştir. Müfredatta Spor Güvenliği Eğitimi ile ilgili herhangi bir konu ve hüküm yoktur. Ayrıca Spor Güvenliği Eğitimi bir alan eğitimi konusudur. Bugüne kadar birçok özel güvenlik görevlisi maçlarda çıkan olaylarda zarar görmüş ve mağdur edilmiş, birçok spor taraftarı da olayların mağduru konumundadır." denildi.

Yasanın hükmü açık olmasına rağmen hükümler uygulanmadığından ileri ki günlerde de özel güvenlik görevlilerinin zarar görmemesi için hükümlerin bir an önce uygulanması gerektiğini savunulduğu açıklamada, “Yasa hükümlerinin uygulanması ve gerekli önlemlerin alınması için Özel Güvenlik Teşkilatı Mensupları Derneği olarak Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına yasa hükümlerini uygulanması ve uygulamayanlar cezalandırılması hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur.” ifadesi kullanıldı. CİHAN

Yorumlar