Star'ın 'İhsan Barutçu' haberine bir yalanlama da savcıdan

Star gazetesinin ‘MHP’ye kaset şantajı paralel yapıdan’ başlığı altında yaptığı habere bir yalanlama da haberde adı geçen savcıdan geldi.

Google Haberlere Abone ol
Star'ın 'İhsan Barutçu' haberine bir yalanlama da savcıdan

Star gazetesinin ‘MHP’ye kaset şantajı paralel yapıdan’ başlığı altında yaptığı habere bir yalanlama da haberde adı geçen savcıdan geldi. Savcı Ekrem Beyaztaş, bağımsız Milletvekili İhsan Barutçu ile ilgili herhangi bir soruşturma yürütmediği gibi haberde geçen tarihte TMK 10. madde ile yetkili olmadığını da söyledi.

Star gazetesi bugün yaptığı manşet haberinde 2011 seçimleri öncesinde MHP’ye kaset şantajını paralel yapının yaptığını ileri sürdü. Haberde, savcı Ekrem Beyaztaş’ın da dönemin MHP İstanbul İl Başkanı bağımsız Milletvekili İhsan Barutçu’yu hukuksuz olarak dinlettiği iddia edildi.

Söz konusu haberi önce İhsan Baruçu yalanlamış ve paralel yapı veya cemaat ifadelerini kullanmadığını belirtti. Haberde adı geçen savcı Ekrem Beyaztaş da haberin yalan olduğunu belirtti. Haberde 2011 yılında uyuşturucu dosyası kapsamında Barutçu’yu dinlettiği iddiasının bulunduğunu hatırlatan Beyaztaş, kendisinin 2012 yılında TMK 10. madde ile yetkilendirildiğini vurguladı. Haberde geçen tarihte Şişli savcısı olarak çalıştığını kaydeden Beyaztaş, ne o zaman ne de TMK döneminde Barutçu ile ilgili herhangi bir soruşturması olmadığını, hakkında da hiçbir işlem yapmadığını söyledi.

Savcı Beyaztaş’ın haberi yapan gazeteye tekzip metni göndereceği ve yasal haklarını kullanacağı belirtildi.
CİHAN

Yorumlar