Sri Lankalı Türk okulu çalışanları Demirci'ye misafir oldu

Sri Lankalı Türk okulu çalışanları, Sultanlar Özel Eğitim A.Ş.’nin misafirleri olarak Manisa'nın Demirci ilçesine geldi.

Google Haberlere Abone ol
Sri Lankalı Türk okulu çalışanları Demirci'ye misafir oldu

Sri Lankalı Türk okulu çalışanları, Sultanlar Özel Eğitim A.Ş.’nin misafirleri olarak Manisa'nın Demirci ilçesine geldi. Learnium International School Müdürü Cavit Curayev, matematik öğretmeni Metin Güçlü ve okulun aşçısı Cengiz Ulutaş, Sri Lanka’ya 15 yıl önce giden eğitim gönüllüsü öğretmenlerin Türk insanının adını, dinini, dilini, kültürünü oralara kadar götürdüğünü ve bayrağını dalgalandırdıklarını söyledi. 20 milyon insanın yaşadığı Sri Lanka’da 16 milyon kişinin din adamlarına taptığını belirten Curayev, "Hacı Ata'nın açtığı okullarda okudum. Tacikistan'da üniversiteyi bitirdikten sonra bu okullarda çalıştım, 1,5 yıldır okul müdürlüğü yapmaktayım." dedi.

Yurtdışındaki Türk okullarına atılan iftiraları anlayamadıklarını söyleyen Müdür Curayev, "Eğer siz sahip çıkmazsanız, buralara biz sahip çıkacağız. Sri Lanka’da Türk büyükelçiliği açılalı 1,5 yıl oldu. İngilizler 150 yıl önce gelmiş. Hizmet okulları 15 yıldır orada hizmet veriyor. Bir de bu elçiden, Türk okulları hakkında işler çevrilmesini istemenin Türkiye'ye bir şey kazandırmayacağını bütün ehlivicdan bilir. Biz Hacı Ata'dan çok şeyler öğrendik. Ben inanıyorum ki Anadolu’nun güzel insanları da tıpkı Hacı Ata gibi vefalılar." şeklinde konuştu.

Aşçı olarak yedi ay önce okulda işe başlayan Ulutaş ise, "İnanın bu hizmet, benim yaptığım yemeklerden daha lezzetli. Oralarda hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Ben Türk okulunda işe başlayana kadar namaz kılmıyordum, şimdi Allah’a hamd olsun namazımı terk etmiyorum." dedi. CİHAN

Yorumlar