Srebrenitsa şehitleri Adana'da anıldı

Srebrenitsa’da 19 yıl önce katledilen Bosnalılar, Adana’da törenle anıldı. Merkez Park’taki Srebrenitsa Katliamı Anıtı önünde toplanan Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği üyeleri, katliamda hayatını kaybedenleri anıp Fatihalar...

Google Haberlere Abone ol
Srebrenitsa şehitleri Adana'da anıldı

Srebrenitsa’da 19 yıl önce katledilen Bosnalılar, Adana’da törenle anıldı. Merkez Park’taki Srebrenitsa Katliamı Anıtı önünde toplanan Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği üyeleri, katliamda hayatını kaybedenleri anıp Fatihalar okudu.

Törende konuşan Dernek Başkanı Ferhat Gezer, sevgi ve rahmet ayı Ramazan’da, Srebrenitsa’da hüzün ve gözyaşının hakim olduğunu söyledi. Bosna’da soykırımın üzerinden yıllar geçmesine rağmen acıların hâlâ taze olduğunu belirten Gezer, “Evlatları, eşleri, anneleri, babaları ve sevdikleri ile birlikte iftar açanlar, sahura kalkanlar, evlerinde yaşadıkları Ramazanları özlemle yad ediyor. Srebrenitsa katliamı, 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana Avrupa’da gerçekleşmiş en büyük toplu insan kıyımı ve hukuksal anlamda ilk kez belgelenmiş soykırımdır.” dedi. 11 Temmuz 1995 tarihinde yaşanan ve 8 bin 372 kişinin şehit olduğu Srebrenitsa katliamında Birleşmiş Milletler’in aciz kaldığını söyleyen Gezer, “BM, Srebrenitsa’yı Sırp kötülüğüne teslim etmişti. Soykırımın 19. yıldönümünde bu yıl DNA testleri ile kimlikleri tespit edilen 175 şehidimizin kemikleri bugün Srebrenitsa’da bulunan Potoçari mezarlığına defnedilecek.” diye konuştu.

Açıklamanın ardından dernek üyeleri şehit olanlara Fatihalar okuyarak ayrıldı.

CİHAN

Yorumlar