Sporun önemi için bisiklet turuna katılan 7 kişiden 4’ü turu tamamlayabildi

Atatürk Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema ile Gazetecilik Bölümü'nden 7 öğrenci, obeziteye karşı bisiklet sürmenin önemine dikkat çekmek için 30 kilometrelik yol katetti. Yarışı 4 kişi tamamlayabildi. Öğrenciler,...

Google Haberlere Abone ol
Sporun önemi için bisiklet turuna katılan 7 kişiden 4’ü turu tamamlayabildi

Atatürk Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema ile Gazetecilik Bölümü'nden 7 öğrenci, obeziteye karşı bisiklet sürmenin önemine dikkat çekmek için 30 kilometrelik yol katetti. Yarışı 4 kişi tamamlayabildi. Öğrenciler, kiraladıkları bisikletlerle Erzurum-Tortum karayolunu kullanırken 3 kişi yorgunluktan turu tamamlayamadı ve otobüsle yoluna devam etmek zorunda kaldı.

    Öğrenciler, sabah uyandıktan hemen sonra ilk iş olarak bisiklet kiraladıklarını ve Dumlu köyüne doğru hareket ettiklerini söyledi. Etkinlik Koordinatörü Ahmet Atsız, “Önce arkadaşlarla spor yapalım dedik. Karşılıklı fikir alışverişinin ardından bisiklet kiralamaya karar verdik. Bazı arkadaşlar 25-30 kilometrenin çok olduğunu söylediler ancak kaç kişi olursak olalım biz uzun bir sürüş yapmaya çalışacağız dedik. Burada çok önemli bir nokta var aslında hiçbirimizin bisikleti yok ve biz bunu kiralayarak yapıyoruz. Gerekirse sürekli kiralayıp devam edeceğiz. Bahar da geldi. Arkadaşlarımız ayrıca hem doğa fotoğrafları yakalama fırsatı buldu hem de faydalı bir sporu gerçekleştirmiş oldu.” dedi.

    Programa katılım sağlayan öğrencilerden Hülya Elteş ise duygularını şöyle anlattı: “Yani önce gidip gitmemekte kararsız kaldık. 30 kilometre gibi bir mesafe gidiş geliş ve şehir içini sayarsak geçiyor sanırım. Güzel oldu, umarım önümüzdeki programlarda daha fazla katılım sağlanır ve spor yapan arkadaşlarımızın sayısı artar çünkü gerçekten obezite olan çok sayıda üniversiteli olduğunu duydum. Biz hem sporumuzu yaptık hem de eğlendik. Bu arada 3 arkadaşımız dönüşü tamamlayamayarak otobüsle geldi, çok yorucuydu.”

    Öğrenciler bisiklet turunu, İletişim Fakültesi önünde sonlandırdı ve burada hatıra fotoğrafı çektirdi. CİHAN

Yorumlar