Spor yorumunu 'bel altına indiren' Kütahyalı kovuldu

Spor yorumu yaptığı programda bel altı konuşmalar yaparak Boşnaklara hakaret eden Rasim Ozan Kütahyalı kovuldu

Google Haberlere Abone ol
Spor yorumunu 'bel altına indiren' Kütahyalı kovuldu

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Spor yorum programında ağza alınmayacak sözlerle Boşnakları üzen Rasim Ozan Kütahyalı, çalıştığı kanaldan kovuldu. 

Beyaz Futbol yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı önceki akşamki programda sarf ettiği çirkin sözler bugün gündemin en çok konuşulan konularından biri oldu. Kütahyalı, büyük tepkinin ardından Twitter hesabından açıklama yaptı ve skandal sözleri için özür diledi. Tepkilerin büyümesinin ardından Beyaz TV, Rasim Ozan Kütahyalı ile yollarını ayırdı. Kanal yönetiminin yönetiminin aldığı kararı spor yorumcusu Ertem Şener duyurdu. Şener, Beyaz TV canlı yayınında "Bu akşam kanal yönetimimizle aldığımız karar doğrultusunda, bugünden itibaren Rasim Ozan Kütahyalı ile yollarımızı ayırdık." açıklamasında bulundu.

Ertem Şener şu açıklamayı yaptı: "Dün akşam kimsenin tasvip etmediği, edemeyeceği büyük bir sıkıntı yaşadık. Tabi bu kimsenin kabul edemeyeceği bir durum oldu. Rasim Ozan Kütahyalı da bu vahim durumdan sonra bir hayli üzüldü, bir hayli sıkıldı. Üzüntüsü gerçekten son derece üst seviyedeydi. Bu bizim için kabul edilemez bir durum oldu. Ben bu kanalda Beyaz TV Spor'un genel direktörüyüm. 6 sezondur buradayım. Boşnak kardeşlerimizin kalbi çok kırıldı. Onlarla etle tırnak gibiyiz. Bu vahim karardan sonra, bu akşam kanal yönetimimizle aldığımız karar doğrultusunda bugünden itibaren Rasim Ozan Kütahyalı ile yollarımızı ayırma kararı aldık. Rasim Ozan Kütahyalı bugünden itibaren bizimle olmayacak."

Şener, konuşmasının devamında "Şer güçler Rasim Ozan Kütahyalı’ya bilinçli bir operasyon yaptılar. Evet Rasim yanımızda yok şu anda ama şunu belirtelim. Rasim’in tüm düşmanlarına bedelini ödetecek gücü vardır." ifadesini kullandı.

BOŞNAK VATANDAŞLARDAN PROTESTO

Beyaz TV önünde toplanan bir grup, spor programında sarf ettiği sözleri nedeniyle yorumcu Rasim Ozan Kütahyalı'yı protesto etti. Televizyon kanalının Kütahyalı ile yollarını ayırdığını açıklaması üzerine protestocular, eylemlerini sonlandırdı. İstanbul'da yaşayan Boşnaklar'dan oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, saat 23.00 sıralarından programın yayınlandığı Fulya'daki televizyon kanalı binası önünde toplandı. Ellerinde bayraklar bulunan gruptakiler, yorumcu Rasim Ozan Kütahyalı aleyhinde sloganlar attı.

Polis, televizyon binası çevresinde güvenlik çemberi oluştururken toplumsan müdahale aracı TOMA da hazır bekletildi. Televizyon kanalının Kütahyalı ile yollarını ayırdığını açıklaması üzerine protestocular, yaklaşık 1 saat süren eylemlerini sonlandırdı. 

SAFFET SANCAKLI'DAN BÜYÜK TEPKİ

MHP Milletvekili Saffet Sancaklı da Kütahyalı'nın sözlerine kayıtsız kalmadı ve "Şerefsiz oğlu şerefsiz. Böyle insanların artık toplum dışına çıkarılması lazım. Bu işin peşini bırakmayacağım.” açıklamasını yaptı. Sancaklı, gece saatlerinde de yeni bir açıklama yaptı ve "Rasin Ozan Kütahyalı denen o şerefsiz an itibari ile #beyaztv’den kovulmuştur" dedi.

HİDAYET TÜRKOĞLU DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Akşam saatlerinde ise Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu savcıları göreve çağırmıştı. Türkoğlu, "Tarih boyunca Türklerle dostluğu ve samimiyeti sayesinde tüm dünyayı kıskandıran Bosna Halkını, aşağılık, adi ve akılsız yakıştırmayla küçük düşürmeye çalışan Rasim Ozan Kütahyalı ve onun gibileri hak etmiyoruz. Bir Boşnak olarak, bu şahsı ağır şekilde kınıyor, savcılarımızı göreve davet ediyorum." diye konuşmuştu.

BALKAN FEDERASYONLARI ORTAK AÇIKLAMA YAPTI

Skandal ifadelerin ardından Balkan Federasyonları da bir açıklama yapmıştı. Balkan ve Boşnak dernekleri yaptıkları ortak açıklamada "Kütahyalı’nın sarf ettiği bu sözler, kelimenin tam anlamıyla, belden aşağı, terbiyesizce, dini ve milli geleneklerimize uymayan sözcükler olmasının yanında, aynı zamanda ırkçı, aşağılayıcı, küçümseyici, tahrik edici, nefret ve hakaret içerikli sözlerdir” ifadeleri kullanıldı. 

Yorumlar